Hopp til hovedinnhold

Bryllupet ble avlyst, men så kom løsningen

Inez Patricie Kronberg og Aleksander Andersen Moe skulle ha giftet seg i København, men på grunn av koronakrisen ble bryllupet avlyst. Heldigvis kunne vår vigsler stille opp på kort tid, og kjærligheten ble feiret samme dag som planlagt.
Nyheter Vigsel

Det er en fantastisk dag i Ekebergparken i Oslo. Brud og brudgom kommer gående mot gjestene hånd i hånd. I trappene med utsikt mot Oslofjorden skal Inez og Aleksander erklæres for rette ektefolk å være.

Men denne dagen holdt på å ikke bli noe av. Koronakrisen gjorde at det planlagte bryllupet i København måtte kanselleres. Inez og Aleksander var innstilt på datoen, 25. april, og syns det var veldig trist at omstendighetene kom i veien for feiringen.

– Vi hadde allerede bestemt oss for et lite bryllup, og da det ble så fint vær så vi at det kanskje var mulig å gjennomføre likevel, utendørs. Vi er ganske spontane begge to, og når man planlegger bryllup på 6 dager er fordelen at man kan sjekke langtidsvarselet, forteller paret.

Se vielsen her

Overrasket familien

Det nygifte paret møtte hverandre på en fest hos felles kjente i 2012. Gradvis flyttet Inez inn i leiligheten til Aleksander, et klesplagg av gangen. Siden den gang har de fått to barn og en pus. Da de feiret 1-årsdagen til datteren, fridde Aleksander på gresset i hagen hjemme, til stor overraskelse for hele familien.

Humanistisk bryllup på 1-2-3: Slik går du frem.

Bilde i tekst.jpgFamilien på fire er veldig glad i Oslo by, og benytter seg av tilbudene som finnes. Turer med trikken har i det siste blitt en favoritt hos barna.

Inez bekriver Aleksander som omsorgsfull, handlekraftig og en person det er godt å være sammen med. Han gjør henne til et bedre menneske. Aleksander sier om Inez at hun er rettferdig og raus – hun bryr seg veldig mye om familie og venner og vil at alle skal ha det bra. I tillegg er hun smart og driftig, noe som betyr at familien alltid har et prosjekt på gang, enten det er ut på tur, eller noe som skal bygges om eller males. Her er det aldri en kjedelig dag!

Kjærligheten lot seg ikke stoppeSidestilt bilde.jpgDe nygifte viser stolte og glade frem gifteringene.

Da bryllupet skulle gjennomføres likevel ble det noen hensyn å ta. Inez måtte leve med at bryllupsbildene ble med ettervekst og sminke hun hadde lagt selv. Det ble heller ingen klemmer eller noen samling etter vielsen, men paret planlegger å ha fest så fort det lar seg gjøre.

– Dette ble litt "short and sweet" så kommer festen når det er tid for det. Festen blir nok i samme ånd som vielsen. Spontan og uhøytidelig. Det viktigste for oss er å samle alle vi er glade i når vi endelig kan klemme igjen. For oss er også den litt uromantiske juridiske delen av giftemål viktig, så det er godt å ha det på plass. Hvor hadde verden vært om kjærligheten lot seg stoppe så lett? Sier paret.

– Fordi vi elsker hverandre

Paret er klar på at de aldri hadde fått til bryllupet hvis ikke det hadde vært for at Human-Etisk Forbund var villig til å stille opp på så kort varsel. De følte at det var på tide med noen gode nyheter oppi alt.

– I en hektisk hverdag er det fint med en påminnelse om at vi har valgt hverandre, ikke bare for å styre familien AS, men fordi vi elsker hverandre. Det er veldig koselig å være gift, og å ha et symbol på at vi har valgt hverandre, avslutter Inez og Aleksander.