Hopp til hovedinnhold

Humanistisk ungdom med digital sommerleir

Den tradisjonsrike sommerleieren til Humanistisk ungdom er den viktigste møteplassen for unge humanister i Norge. Opptil 150 ungdom fra hele landet samles hvert år for faglig og sosial moro. I år måtte komiteen tenke nytt da de skulle arrangere.
Nyheter

sofie og anders gleder seg.jpegSofie og Anders gleder seg til årets digitale sommerleir! De har brukt mange sene kvelder på å planlegge. – Det er på sommerleir mange møter Humanistisk ungdom for første gang, og vi ser at for de aller fleste fører det til et sterkt ønske om å komme tilbake. Man får nye venner for livet og blir introdusert til temaer og en organisasjon som kanskje vil engasjere seg for og i senere. Litt av dette fellesskapet og engasjementet forsøker vi å gjenskape digitalt i år, med noen nye vrier, selvfølgelig, forteller leirsjef Anders Garbom Backe. 

Han og Sofie Grendstad Takvam er hovedansvarlige for årets digitale utgave av sommerleieren og de kan avsløre at det skal skje mye moro! 

Den digitale sommerleieren #HUsommer er åpen for alle, du finner de ulike eventene i dette Facebook-arangementet 

Stor variasjon i tilbudet 

I tre uker får du muligheten til å delta på minst én ting hver dag, og alt er variert, valgfritt, åpent og gratis.
  • Mandag er det faglige opplegg - enten foredrag eller panelsamtaler.
  • Tirsdag slippes ny episode av Sommerpodden med sommer-snakk, historiefortelling og moro
  • Onsdag er det quiz
  • Torsdag er det faglig opplegg - enten foredrag eller panelsamtale
  • Fredag slippes ny episode av Sommerpodden med intervjuer, diskusjoner og seer-interaksjon 
  • Lørdag er det gaming- og spill-eventer,
  • Søndag slippes "challenges" med morsomme ting man kan gjøre og sendes i form av bilde, video eller tekst 

Målet er å skape et inkluderende og delaktig fellesskap med ulike aktiviteter som treffer de fleste - akkurat som en fysisk leir pleier å gjøre, bare at nå kan man delta akkurat når og hvor man vil.

–  #HUsommer tilbyr alle i Norge en mulighet til å bli kjent, lære og ha det gøy med likesinnede rundt omkring i landet - om så noen få timer i uka eller et par timer hver dag, forteller Anders. Han tror at mange vil savne den trygge, inkluderende og givende rammen som sommerleir gir for mange, derfor har de skapt en digital møteplass. 

Bli med!

Følg Humanistisk Ungdom på Facebook i tillegg til på Instagram, Snapchat og Spotify for å få med deg hva som skjer.

–  Bli med oss og del med #HUsommer og send inn innspill, forslag og historier til ungdom@human.no. Det er ment for å deles og oppleves sammen, oppfordrer Sofie.