Hopp til hovedinnhold

Viet sine egne foreldre

Maria Rikardsen er vigsler for Human-Etisk Forbund. Hun har nettopp viet sine egne foreldre, det er det ikke mange som opplever.
Nyheter Vigsel

Marion Sørensen og Harald Rikardsen giftet seg for første gang på vårjevndøgn 21.mars 1975, altså for 45 år siden. Da hadde de vært kjærester i knapt ett år, og ventet sitt første barn, Are. Så ble de skilt i 1986.

– Etter å ha vært skilt i 27 år, ble vi kjærester igjen. Fra og med 2014 har vi hvert år feira den «gamle» bryllupsdagen, 21.mars, forteller Marion. 

Da de skulle gifte seg for andre gang var det naturlig for dem å velge datteren, Maria, som vigsler.  

Les historien til Marion og Harald her. 

Spesiell opplevelse

Maria hadde jobbet som kursleder for Humanistisk konfirmasjon og koordinator for andre kursledere i mange år da det åpnet seg en mulighet for å bli humanistisk vigsler.

– Jeg er stor tilhenger av overgangsritualer og seremonier. Derfor var det naturlig for meg å gripe muligheten til å bli humanistisk vigsler her i Tromsø, når den bød seg, forteller Maria.

– Det er klart det er spesielt å vie sine egne foreldre, men samlivsrådene tar jeg på bakrommet, ler Maria. 

Tradisjon for humanistiske seremonier 

Humanistisk vigsel er en vakker og stemningsfull seremoni som feirer og bekrefter at to mennesker har valgt hverandre. Utgangspunktet er paret selv og de humanistiske verdiene de ønsker å bygge sitt samliv på - kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt. For Marion og Harald var det naturlig å velge humanistisk da de skulle gifte seg.

– Vi har tradisjon for seremonier i regi av Human-Etisk Forbund, med navnefester, konfirmasjoner og begravelser. Det har vært vakre og meningsfylte seremonier.

At det er datteren deres, Maria, som viet dem gjorde det ekstra personlig. 

Nysgjerrig på det å være vigsler? Les mer her.