Hopp til hovedinnhold

Kjærlighet i koronaens tid

I 1975 giftet de seg. 45 år, to barn, en skilsmisse, flere barnebarn og en nytent flamme senere gifter de seg igjen. Med hverandre. Det skulle visst alltid være dem.
Nyheter Vigsel

– Det er utrolig rart, men det virker som vi aldri har vært borte fra hverandre. Selv om vi hadde vært borte fra hverandre i mange år, kjentes det som at en av oss bare hadde vært «en tur på kiosken», fortell Marion Sørensen og Harald Rikardsen. Etter å ha vært skilt i 27 år, ble de kjærester igjen. 

Å være gift med hverandre kjennes som det eneste rette, forteller paret.

– Vi sier veldig ofte til hverandre at vi er heldige som har funnet tilbake, og har hverandre, og at vi får oppleve livet sammen med felles barn og barnebarn. Dette er en glede som vi ønsker å dele med dem. 

Betydningsfull dato for vielsen

– Hovedgrunnen til at vi giftet oss akkurat nå, er at vi begge hadde et sterkt ønske om å beholde bryllupsdagen fra forrige gang vi giftet oss med hverandre: 21.mars. Det er også et poeng at det er 45 år siden sist.

Haralds far er den eneste gjenlevende av parets foreldre. Han er snart 96 år og på alle måter i veldig god form etter alderen. De ønsket at han skulle få oppleve at de giftet seg igjen. 

Den gamle bryllupsdatoen til paret havnet dette året midt i Korona-situasjonen. Unntakssituasjonen begrenset størrelsen på bryllupet, men de var allikevel fast bestemt på å gifte seg nå.  

Viet av sin egen datter

– Vi har tradisjon for seremonier i regi av Human-Etisk Forbund og det har vært vakre og meningsfylte seremonier. 

Derfor var det naturlig for paret å velge humanistisk vielse når de nå skulle gifte seg på nytt. Hadde humanistisk vigsel vært et alternativ i 1975, hadde de valgt det den gangen også.

At det er parets datter, Maria, som viet dem gjør seremonien ekstra spesiell.

– Vigselen denne gangen blir langt mer personlig og meningsfull på et helt annet plan. Et av vitnene er vår sønn Are Rikardsen. Han var på en måte med forrige gang også, men det var i sin mammas mage!

Foto: Are Rikardsen. Vielsen fant sted i uteområdet ved Vestregata i Tromsø, der paret til daglig holder til.

Foto: Are Rikardsen. Vielsen fant sted i uteområdet ved Vestregata i Tromsø, der paret til daglig  holder til. 

– Vi er blitt eldre og har gjort oss mange erfaringer. Vi har vært gift før, har gått fra hverandre, og kommet sammen igjen. Det har gjort noe med oss. Vi har fått andre perspektiver, og er bevisst på at livet ikke består av selvfølgeligheter.

Å elske hverandre

På spørsmål om hva de elsker ved hverandre, er det ikke lett å gi korte svar. 

– Jeg kunne ha skrevet en hel bok om ting jeg elsker ved Marion, sier Harald. 

– Ordet elsker er for meg veldig høytidelig, men da vi ble kjærester på ny, var det godt å kjenne på kjærligheten til Harald. Han er en varm person, en god kjæreste og venn. Han er kreativ, artig og har glimt i øyet, forteller Marion.