Hopp til hovedinnhold

Stolthet i Human-Etisk Forbund

Levi Fragell mottok Fritt Ords Honnør i dag for sin mangeårige innsats for kritisk religionsdebatt.

Fritt Ord ved direktør Knut Olav Åmås og styremedlem Frank Rossavik dukket opp med blomster og tale da det ble arrangert en mottakelse for Levi Fragell på Hotel Continental torsdag. Pristildelingen av Fritt Ords Honnør kom som en overraskelse på jubilanten.

Anledningen for mottakelsen er hans 80-årsdag kommende lørdag.

Frank Rossavik, Levi Fragell og Knut Olav Åmås
Styremedlem Frank Rossavik (t.v.) og direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord overrasket jubilanten med prisoverrekkelse.

En utrettelig forkjemper

– Vi er stolte. Det er en fortjent honnør av denne veteranen i Human-Etisk Forbund. Han er en utrettelig forkjemper for å beskytte barn i karismatiske, religiøse miljøer. Han har i hele sitt voksne liv satt et kritisk søkelys på mirakelpredikanter som ofte med luftige påstander har påstått at de ved guds hjelp helbreder syke, ofte mot klekkelig betaling, sier Trond Enger, generalsekretær i HEF.

Levi Fragell har vært både generalsekretær og styreleder i HEF. Også i den internasjonale organisasjonen International Humanists (tidligere IHEU), har han hatt presidentverv.

Han er sønn av Øivind Fragell som var predikant i pinsebevegelsen. Levi var også predikant hos pinsevennene før han brøt med dem som 22-åring. Han har vært journalist i Vårt Land og informasjonssekretær i Justisdepartementet.

Enorm betydning for Human-Etisk Forbund

– Trolig finnes det ikke en enkeltperson som har betydd mer for Human-Etisk Forbund enn Levi Fragell. I perioden på begynnelsen av  80-tallet med han som leder, opplevde forbundet en sterkt medlemsvekst. Han har alltid vært på reisefot og besøkt utallige lokallag, lojal til forbundet som han alltid har vært. I mange år var han stadig i India der han var med på å grunnlegge mange humanitære prosjekter på vegne av HEF, sier Enger.

I dag har Human-Etisk Forbund 91 000 medlemmer og er et av de største livssynssamfunnene utenfor Den norske kirke. Forbundet er kjent for sine humanistiske seremonier som navnefest, konfirmasjon, vigsel og gravferd.

Les begrunnelsen for at Levi Fragell fikk Fritt Ords Honnør


Jens Brun-Pedersen, Trond Enger og Levi Fragell.
Pressesjef Jens Brun-Pedersen annonserer den overraskende nyheten om Fritt Ords Honnør.

Levi Fragell og Trond Enger
Dagens generalsekretær Trond Enger sammen med den tidligere generalsekretæren og styrelederen.

Tryggibønn - Anne Sender og Levi Fragell.jpg Levi Fragell på støttemarkeringen for muslimer i forrige uke, sammen med blant andre Anne Sender fra STL.

Levi Fragell holder appell.
Levi Fragell er en utrettelig forkjemper for trosfrihet, og har møtt trofast opp på demonstrasjonene for Raif Badawi og andre samvittighetsfanger utenfor den saudi-arabiske ambassaden.


Se også: