Hopp til hovedinnhold

Rekordpåmelding på åpningsdagen

Aldri før har vi fått så mange nye konfirmanter på én dag.
Nyheter Konfirmasjon

Trond Enger er generalsekretær i Human-Etisk Forbund. Han er stolt over at vi har blitt 100 000 medlemmer!I går, den 20. mai, åpnet påmeldingen til Humanistisk konfirmasjon for 2020 for HEF-medlemmer i hele landet.

Tallene fra den første dagen tyder på at Humanistisk konfirmasjon kan slå nye rekorder i 2020. Hele 2638 konfirmanter meldte seg på kurs og seremoni for 2020 i går.  

Nesten dobbelt så mange som i fjor

Også i fjor fikk medlemmer slippe til før alle andre. I løpet av de sju timene medlemmer fikk komme først i køen i fjor kom det inn 1382 påmeldinger. I år kom det inn mer enn dette, 1400 påmeldinger, bare de første 2,5 timene etter at påmeldingen for medlemmer åpnet.

Da dagen i går var over hadde det altså kommet inn 2638 konfirmanter, nesten dobbelt så mange som under fjorårets forhåndspåmelding.

– Dette er mye mer enn vi forventet, og lover svært godt for at Humanistisk konfirmasjon skal nå nye høyder i 2020. Vi er selvsagt svært fornøyde med at stadig flere ungdommer velger vårt tilbud, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger (bildet).  

Rekord i år også

Konfirmanttallene for inneværende år, 2019, er også ny rekord. Human-Etisk Forbund hadde 12.344 konfirmanter i 2019. Det er rundt 19,5 prosent av årskullet.

Andelen av årets kull med 14-åringer gikk opp med ca. ett prosentpoeng fra i fjor, og det absolutte antallet humanistiske konfirmanter økte med ca. 6,5 prosent mellom 2018 og 2019, fra 11.597 til 12.344 konfirmanter. 

Les mer i Fri tanke eller denne artikkelen til SSB.  

Trinnvis påmeldingsstart denne uka

Det var bare i går at medlemmer i Human-Etisk Forbund fikk slippe til før de andre. I dag, og de kommende to dagene, åpner påmeldingen regionsvis for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer.

Medlemmer får fortsatt ca. tusen kroner i rabatt, men må altså vente som alle andre til påmeldingen åpnes i deres region. 

Først ut i påmeldingen er Region Øst (Oslo, Akershus og Østfold). Bor du i ett av disse fylkene kan du melde på nå.

I morgen, onsdag den 22. mai, åpnes det for Region Nord og Vest. Dette er fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Nordland, Troms og Finnmark.

Til slutt, torsdag den 23. mai, er det Region Midt og Sør sin tur. Dette gjelder fylkene Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Vest og Aust-Agder.

Etter dette kan alle melde seg på fritt, helt fram til fristen som er den 1. oktober.

Les mer om konfirmasjonspåmelding her

 

Har du sett den nye dansefilmen vår?

Vi har gitt norske ungdommer frihet til å velge siden 1951