Hopp til hovedinnhold

Pakistan må avslutte forfølgelsen av Gulalai Ismail

Human-Etisk Forbund er dypt bekymret over situasjonen for den den pakistanske menneskerettighetsaktivisten, humanisten og fredsforkjemperen Gulalai Ismail.

Les hele brevetVi har i dag, onsdag 26.6.19 sendt et brev til utenriksminister Ine Eriksen Søreide der vi ber henne ta opp situasjonen til den internasjonalt kjente menneskerettighetsaktivisten Gulalai Ismail med pakistanske myndigheter. 

Gulalai Ismail har vært etterlyst av pakistanske myndigheter siden 23. mai i år, anklaget for oppvigleri under den pakistanske terrorloven, en utvilsomt politisk motivert anklage med mål om å hindre hennes viktige arbeid for fred og menneskerettigheter. Gulalai er for tiden i dekning i Pakistan.

Etterlysningen er den siste i rekken av trakasserende episoder og hendelser som pakistanske myndigheter har rettet mot Ismail over lengre tid. Vi er i dag svært bekymret for hennes sikkerhet.

Vi kjenner Gulalai Ismail godt gjennom hennes arbeid som styremedlem i Humanist International, det internasjonale  humanistforbundet vi er tilknyttet. 

Ismail er en stor kapasitet på menneskerettighetsfeltet i Pakistan, og en viktig stemme for kvinners rettigheter og tros- og livssynsfrihet spesielt. I 2017 fikk Ismail Anna Politkovskaya-prisen i anerkjennelse for sitt menneskerettighetsarbeid.

Vi ber utenriksminister Ine Eriksen Søreide om å bruke de virkemidler som er tilgjengelige overfor pakistanske myndigheter for å sikre Gulalai Ismails sikkerhet.

Les hele brevet