Hopp til hovedinnhold

Enkel, men tradisjonsrik jul

Tid med familien og det som virkelig betyr noe i livet er viktige ingredienser i Kaveh Rashidis jul.

Hva betyr jula for deg?

For meg er jula en tid der man girer njul_julekule_musikk.pnged, trekker seg litt tilbake og tar vare på familien, venner og seg selv. For all del, jeg ser jo at samfunnet rundt gjerne kjører ekstra raskt for å rekke all julemaset - men for meg holdes jula alltid enkel. Tradisjonsrik mat, fri fra jobb og tid til det som virkelig betyr noe i livet. 

Hvordan husker du jula som barn?

Vi feiret ikke julen så veldig, for foreldrene mine hadde ikke den kulturen med seg fra Iran. De prøvde sitt beste, kjøpte juletre, gaver og julemat, men uten noen stor familie her ble det aldri helt storslått. Likevel følte jeg at jeg fikk de viktigste delene av julen: Tid med søsken og foreldre, TV-klassikerne og julestemningen. 

Kan du fortelle om en viktig juletradisjon for deg? Kan du se for deg at du gjør noe i jula få andre gjør?

Jeg har en fast julekonsert jeg går på hvert år, den betyr mye for meg. Julemusikk er vel et stikkord gjennom hele jula. Bugge Wesseltoft og Sufjan Stevens har begge julealbum som er helt obligatoriske, gjerne fra midten av november... 

Hva gir deg skikkelig julestemning?  

Lukten av svibel og julepynt i hver krik og krok av leiligheten mens man ser ut på den hvite snøen som daler ned på bakken.