Hopp til hovedinnhold

Over 10 000 påmeldt til Humanistisk konfirmasjon

Og vi har plass til flere! Helt frem til 1. oktober er det mulig å melde seg på til Humanistisk konfirmasjon for 2020.
Nyheter Konfirmasjon

Det er over en måned igjen til påmeldingsfristen går ut for Humanistisk konfirmasjon i 2020 - og så langt er godt over 10 000 ungdommer påmeldt.

Rekordantall humanistiske konfirmanter i 2019

I 2019 ble til sammen 12 349 ungdommer konfirmert av Human-Etisk Forbund. Det tilsvarer 19,7 % av alle 15-åringer i Norge.

Trond-Enger_sirkel.jpg

- Antall ungdommer som velger Humanistisk konfirmasjon øker for hvert år. Både i fjor og året før har vært rekordår, noe vi er svært glade for, sier generalsekretær Trond Enger.

Humanistisk konfirmasjon er et tilbud om et kurs i livssyn og etikk, der ungdommer reflekterer og diskuterer sammen i grupper. Kursene er tilgjengelig for ungdommer i hele landet, og i løpet av 2020 skal det holdes over 900 kurs i Norge. Kursene avsluttes med en høytidelig seremoni.

- Kursene våre tar opp temaer som kritisk tenkning, humanisme og menneskerettigheter. Det er herlig å se at så mange unge ønsker å bruke tiden sin på å diskutere og undre seg over store spørsmål, sier Enger.

 

Konfirmasjon er for mange ungdommer et av de første betydelige verdivalgene.

Frihet til å velge

I dag er friheten til å velge konfirmasjonstilbud godt forankret i Norge.
- Konfirmasjon er for mange ungdommer et av de første betydelige verdivalgene. Derfor er vi glade for å kunne tilby et kurs i livssyn og etikk som stadig flere unge opplever at de står inne for, sier Enger.

Humanistisk konfirmasjon vektlegger bekreftelsen av egne meninger og verdier. Samtidig er konfirmasjonskurset en mulighet til å få en sak belyst fra flere sider.

- Humanistiske konfirmasjonskurs er en plattform hvor refleksjon rundt unges tanker og ideer står i fokus. Det er rom for å både være enige og uenige om livets store spørsmål. Våre kursledere legger til rette for meningsfulle diskusjoner med kritisk tenkning som rettesnor.

 

HK-graf-2019.png

Graf som viser økningen i antall konfirmanter fra tilbudets oppstart i 1951 og til i dag.


Frivillig innsats løfter tilbudet

Tale Pleym er seremonisjef i Human-Etisk Forbund og hun mener at frivillig innsats er mye av grunnen til rekordtallet i antall humanistiske konfirmanter.

- Jeg tror at grunnen til at flere velger Humanistisk konfirmasjon er fordi konfirmanter og deres familier er fornøyde med det vi tilbyr, og det gjør at folk snakker varmt om tilbudet vårt. Våre frivillige gjør en fantastisk innsats med å arrangere kurs og seremonier over hele landet, og vi hadde ikke hatt så stor oppslutning om vårt konfirmasjonstilbud ikke var av god kvalitet. Så jeg vil rette en stor takk til alle våre frivillige, og ønske de lykke til med neste konfirmasjonssesong, sier Pleym.

 

 

Fylkesvis oversikt

Antall påmeldte konfirmanter i hvert enkelt fylke per i dag:

Agder: 362

Akershus: 1933

Buskerud: 564

Finnmark: 35

Hedmark: 342

Hordaland: 1005

Møre og Romsdal: 281

Nordland: 339

Oppland: 192

Oslo: 1422

Rogaland: 813

Sogn og Fjordane: 66

Telemark: 279

Troms: 259

Trøndelag: 954

Vestfold: 674

Østfold: 498

Ikke påmeldt til humanistisk konfirmasjon for 2020 enda? Det er ikke for sent.
Les mer om Humanistisk konfirmasjon og meld deg på her