Hopp til hovedinnhold

"Parprat" viser frem hverdagskjærligheten

I tre kortfilmer forteller tre ektepar om hva kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt betyr for dem i det daglige.
Nyheter Vigsel

Se videoene nederst i saken.

Over 9000 par har valgt Humanistisk vigsel siden vi fikk vigselsrett i 2004. Nå kan du bli bedre kjent med tre av dem i «Parprat» med programleder Marthe Sveberg, kjent fra blant annet "Jakten på kjærligheten".

Kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt

Dette er verdiene som Humanistisk vigsel bygger på. Men hvordan viser vi hverandre kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt når bryllupet er over og hverdagen står for dør?

Tale Pleym - portrett– Hverdagskjærligheten er et viktig tema når våre vigslere snakker med brudepar i forkant av bryllupet. Parene er opptatt av likeverd og gjensidig respekt i forholdet, men mange har ikke satt ord på det før, sier seremonisjef og vigsler Tale Pleym.

– Når de beskriver hverdagskjærligheten for hverandre i samtale med vigsleren er det akkurat som om de åpner seg for hverandre på nytt.

Hun håper mange vil kjenne seg igjen i intervjuene med parene.

– Med disse filmene ønsker vi å vise frem tre ulike ektepar, hvilke utfordringer de møter og hvordan de opplever kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt i sitt ekteskap. Vi har ikke noe fasit på et lykkelig samliv, og håper filmene kan bidra til gode samtaler blant de som ser dem, sier hun.

Se "Parprat" med Marthe Sveberg