Hopp til hovedinnhold

Fakta faen, nå kommer Banneordboka!

Se høstens nye bøker fra Humanist forlag. HEF-medlemmer får rabatt.
Nyheter Medlemskap For medlemmer

Humanist forlag er delvis eid av Human-Etisk Forbund, og gir ut et bredt spekter av spennende og underholdende sakprosa innenfor innenfor populærvitenskap, debatt, dokumentar, historie, filosofi og mer. De gir også ut lyrikk, gavebøker og lærebøker.

I høst får du mulighet til å lese om økologi og det gode liv, og om hvordan barneoppdragelse har endret seg gjennom tidene. Ikke minst kan du utvide ordforrådet med banneord fra hele landet.

Medlemsrabatt

Som HEF-medlem får du 25% rabatt på alle bøker du bestiller direkte fra Humanist forlag.

Bøkene bestilles på humanistforlag.no. Når du har lagt alle bøkene du ønsker i handlekurven taster du inn HEF i rabattkodefeltet og dine 25% trekkes fra.

Her er nyutgivelsene for høsten 2018:

Jakten på den grønne lykken - Bjørn Stærk (bokomslag og portrett)Jakten på den grønne lykken

av Bjørn Stærk

Dette er en bok om økologi og lykke. Om å leve gode liv som også gjør verden bedre.

Bjørn Stærk hevder at det er noe umenneskelig ved måten vi lever på. Vi reiser, bor og jobber på måter som skader oss selv og andre. Vi kjøper ting vi ikke vet hvor kommer fra og ikke vet hvor ender opp. Forbruket vårt tærer på naturressurser som ikke kan erstattes, og ødelegger livene til mennesker langt borte.

Med sykkelen som utgangspunkt utforsker han grønne ideer om lykke og ansvar. Hvorfor er gleden ved å sykle forskjellig fra gleden ved å kjøre bil? Hvordan ble byene våre som de er? Hvem sydde klærne dine, og hvor­for er det vanskelig å reparere mobiltelefonen din?

Stærk hevder at nøkkelen til et godt liv er å tenke i en mindre skala, å sette grenser for grådigheten vår, og å ta ansvar for naturen og menneskene vi er avhengig av.

"Jakten på den grønne lykken" lanseres 13. september på Litteraturhuset


De onde gamle dager - Cecilie Winger (bokomslag og portrett)De onde gamle dager

av Cecilie Winger

Alt var bedre i gamle dager. Barna klatret i trær, baste i snø og ble servert boller og kakao av hjemmeværende mødre.

Eller? Det var faktisk ingen lek å være barn før i tiden. Barnedødeligheten var høy, barnearbeid var vanlig, og barn ble solgt eller gitt bort hvis familien ikke hadde råd til å forsørge dem. Hvis de da ikke ble sendt til ammer, satt bort på legd eller satt ut i skogen.

Selv om virkeligheten artet seg ulikt i europeiske storbyer og i avsidesliggende fjelldaler i Norge, er det tydelig at synet på barn har forandret seg drastisk til det bedre på relativt få år. De onde gamle dager. Barneoppdragelse gjennom tidene byr på både dypt rystende og overraskende humoristiske glimt fra vår ikke altfor fjerne fortid.

"De onde gamle dager" lanseres 19. september på Nasjonalbiblioteket


Norsk banneordbok - Ruth Vatvedt Fjeld (bokomslag og portrett)Norsk banneordbok

av Ruth Vatvedt Fjeld

Vi lærer tidlig at det ikke er pent å banne, men vi gjør det likevel. Vi banner når vi er sinte og redde, når vi er glade og når vi vil gi ekstra kraft til budskapet vårt. Og slik har det alltid vært. Det finnes dokumentasjon på språklige tabuer i de aller eldste skriftene vi har, både fra det gamle Egypt, Bibelen og runeinnskrifter. Banning er en viktig del av vår kulturhistorie.

Inneholder over 1000 banneord og -uttrykk fra hele landet.

"Norsk banneordbok" lanseres 18. oktober på Nasjonalbiblioteket 

 

Se flere bøker på Humanistforlag.no

Les mer om medlemskap og medlemsfordeler