Hopp til hovedinnhold

Humanistisk bryllup på 1-2-3

Med tre enkle steg er du og din kjære klare til å bli erklært for rette ektefolk i en Humanistisk vigsel.
Nyheter Vigsel

Å gifte seg er både en feiring av kjærligheten og en juridisk handling som binder deg og din partner sammen. Velger dere Humanistisk vigsel, vil en av våre vigslere lose dere gjennom prosessen til en personlig og vakker seremoni som feirer og bekrefter at dere har valgt å leve sammen i ekteskap.

Humanistisk vigsel

Tre steg til Humanistisk vigsel:

1. Bestill vigsel på human.no

Så snart dere har blitt enige om en dato, kan dere fylle ut vårt elektroniske skjema på nett. Der blir dere bedt om å fylle ut tidspunkt, ønsket sted, og hvor mange gjester dere ser for dere at det blir. Slik kan vi finne en vigsler som har mulighet til å gi dere personlig oppfølgning frem til den store dagen.

Vi anbefaler at dere fyller ut skjemaet senest tre måneder før bryllupet, for å være sikker på at det blir nok tid til planlegging. Legg merke til at én av dere må være medlem i Human-Etisk Forbund for å bestille Humanistisk vigsel.

2. Få tildelt en vigsler

Så snart vi har mottatt bestillingen deres, vil vi finne frem til en vigsler som kan ta på seg oppdraget. Vi har 145 sertifiserte vigslere over hele Norge som (så langt som mulig) stiller opp der dere ønsker, enten dere vil ha innendørs bryllup eller et utebryllup.

3. Planlegg seremonien i samarbeid med vigsler

Vigsleren vil ta kontakt med dere og avtale et hjemmebesøk. I det første møtet blir vigsleren og dere kjent med hverandre, og vigsleren avklarer hva som må gjøres før vielsen (inkludert kontraktsinngåelse, prøvingsattest, planlegging av seremonien med kulturelle innslag, forventninger til seremonien etc.).

I andre møte stiller vigsleren dere spørsmål for å kunne skrive en personlig tale til seremonien. Dere forteller om deres historie, hvorfor dere vil gifte dere, forventninger til hverandre og tanker om framtiden. Flere par opplever denne samtalen som overraskende god, da de i mange tilfeller aldri har satt ord på disse tankene før.

I det tredje møtet har dere en gjennomgang av seremonien, helst på selve seremonistedet og med så mange som mulig av de involverte i seremonien til stede. Møtene kan arte seg litt forskjellig, avhengig av for eksempel hvor langt unna vigsleren bor og hvor nærme seremonistedet ligger.

Så er det kun selve bryllupsdagen som gjenstår – og det livet dere ønsker å skape sammen!

Les mer om Humanistisk vigsel og bestill her