Hopp til hovedinnhold

Jeg ble HEF-medlem fordi...

1271 personer har meldt seg inn i Human-Etisk Forbund hittil i år. Møt tre av dem!
Nyheter Medlemskap

Samfunnet er i endring, og Human-Etisk Forbund vokser jevnt og trutt. Nær en av fem 15-åringer velger Humanistisk konfirmasjon, og vi passerer snart 90.000 HEF-medlemmer.

Vi ønsker å vite hva som gjør at folk melder seg inn i forbundet i dag, og forhørte oss derfor med noen av våre ferskeste medlemmer.

Anita Nymann - portrett

– Mine barn skal få velge selv

Anita Nymann. Bor på Vea, Karmøy. Er 34 år, utdannet helsesekretær, for tiden på AAP.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Det er noe jeg har tenkt på siden jeg konfirmerte meg i 1998. Jeg vokste opp i fosterhjem halve barndommen og bodde to år i et meget kristent hjem. Jeg var 9 år, broren min var 7 år, og vi var ikke døpt. Ville vi bli konfirmert eller gift, måtte vi døpes. Vi ble døpt, selvsagt. Jeg flyttet i et nytt fosterhjem to år etterpå og der fikk jeg flere valg til konfirmasjon. Jeg valgte borgerlig.

Jeg hadde en gang et ønske om å gifte meg i kirka, tenåringsdrøm, men giftet meg borgerlig. Ingen av mine barn er døpt, men allikevel er de medlem av kirken. De er hjertelig velkomne til gudstjenester og 4-års bok, men skal du konfirmeres i kirka, da blir det «krise» og du må være døpt. Dette er så feil! Mine barn skal få velge selv. Dattera mi er konfirmant neste år, og hun fikk valgene vi kjenner til, pluss Google-søk. Hun landet på å konfirmeres borgerlig. Da meldte jeg meg inn, da var det på tide å gjøre noe med tanken!

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg har ikke gjort meg så kjent med forbundet, men min fosterfar (der jeg konfirmerte meg borgerlig) er medlem hos dere. Som jeg forstår skal vi få være oss selv, tro på mennesket, ha respekt og samhold.

Mikkel Nilssen Nicolaisen - portrett

– Humanistisk konfirmasjon er helt genialt

Mikkel Nilssen Nicolaisen. 20 år, bor i Sarpsborg. Jobber som vikar på ungdomsskole, skal begynne på barnhagelærerutdanning. Spiller i rockebandet FØSS.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg fikk tilbud om å delta som konfirmasjonsleder i Sarpsborg, og meldte meg av den grunn inn som medlem.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg syns tilbudet om Humanistisk konfirmasjon er helt genialt! Det at ungdommen får muligheten til å reflektere og diskutere rundt temaer som de kanskje ellers ikke ville ofret så mye energi på er en veldig god mulighet for dem.

Rikke Inanda Nordahl - portrett

– Eg er ateist

Rikke Inanda Nordahl. 16 år, fra Knarvik i Lindås kommune. Går på Stend vgs i Bergen og jobber deltid i dyrebutikken Buddy i Knarvik.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Eg meldte meg inn her fordi eg er ateist. Eg er ikkje ei religiøs jente, og det ble meir riktig for meg å være medlem i Human-Etisk Forbund.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Det viktigaste er vel at dere har lagd noe alternativt for folk.

Velkommen!

Vi ønsker Anita, Mikkel, Rikke og alle andre nyinnmeldte hjertelig velkommen som nye medlemmer.

Bli kjent med flere av våre nye medlemmer her:


Les mer om medlemskap i Human-Etisk Forbund