Hopp til hovedinnhold

Bryllup på strak arm

Iselin og Kjetil tok utfordringen. Om to dager skulle de gifte seg direkte på radio – på selveste Valentinsdagen!
Nyheter Vigsel HEF i media

De fleste bruker lang tid på å planlegge et bryllup. Naturlig nok, da det er mange detaljer som skal på plass – brudekjole og brudgommens antrekk må skaffes, gjester skal inviteres, man må finne ut hvor vielsen og festen skal avholdes, mat, drikke og pynt må kjøpes inn, man må ha forlovere, ringer, en vigsler, og så videre.

Direktesendt bryllup på Valentinsdagen

Men da Human-Etisk Forbund og radiokanalen P5 Hits utlyste en konkurranse om et direktesendt radiobryllup på selveste Valentinsdagen, ble vi kontaktet av venner og familie av flere hundre par, som de mente kunne trenge et ekstra dytt for å bli forent i ekteskap.

Blant innsenderne var Kristin, som er venninne av Iselin og Kjetil. Hun kunne fortelle at paret forlovet seg for fire år siden, men at de hadde fått to barn i mellomtiden, og aldri hadde kommet seg så langt som til bryllupet.

– Nå går de med en følelse av at de kanskje aldri får surret seg til å gifte seg.  Dette er to fantastiske mennesker som fortjener lykken av å være gift. Jeg elsker å være gift og hvordan et ekteskap styrker familiefølelsen, fortalte Kristin.

Og slik gikk det til at Iselin ble ringt opp av P5 Hits på mandag denne uka, og ble spurt om hun og Kjetil kunne tenke seg å stille opp til direktesendt Humanistisk vigsel i studio onsdag morgen. Og det sporty paret tok utfordringen på strak arm!

Iselin får telefon fra P5 på mandag, og blir ganske sjokkert. Iselin får telefon fra P5 på mandag, og blir ganske sjokkert. (Foto: privat)

Iselin og forlover Julia møter opp i bryllupspyntet omkledningsrom onsdag morgen. Iselin og forlover Julia møter opp i bryllupspyntet omkledningsrom onsdag morgen.

Brudgom Kjetil og brudens far tar situasjonen med tilsynelatende ro. Brudgom Kjetil og brudens far tar situasjonen med tilsynelatende ro.

Inne på omkledningsrommet er det full ståhei med styling og beskjeder om hvordan vielsen skal forløpe. Inne på omkledningsrommet er det full ståhei med styling og beskjeder om hvordan vielsen skal forløpe.

Stylist Sunniva Ferrada ordner brudens hår. Stylist Sunniva Ferrada ordner brudens hår.

Brudeskoene står klare til bruk. Brudeskoene står klare til bruk.

Foreldre må steppe inn for å hjelpe brudgommen med antrekket. Foreldre må steppe inn for å hjelpe brudgommen med antrekket.

Kjetil roer nervene sammen med forlover Tom André. Kjetil roer nervene sammen med forlover Tom André.

Siste hånd legges på verket inne i omkledningsrommet. Siste hånd legges på verket inne i omkledningsrommet.

Og så er bruden klar. Og så er bruden klar.

Stemningen står i taket når bruden med far kommer ned den røde løperen. Stemningen står i taket når bruden med far kommer ned den røde løperen.

Vigsler Tale Pleym fra Human-Etisk Forbund holder talen til paret, på direktesendt radio. Vigsler Tale Pleym fra Human-Etisk Forbund holder talen til paret, på direktesendt radio.

Ringene settes på. Ringene settes på...

...og vielsen avsluttes med et kyss. ...og vielsen avsluttes med et kyss.

Brudeparet mottar full jubel! Brudeparet mottar full jubel!

Brudeparet med vigsler Tale Pleym. Brudeparet med vigsler Tale Pleym.

Kristin, som meldte paret på konkurransen, må selvfølgelig få en klem! Kristin, som meldte paret på konkurransen, må selvfølgelig få en klem!

 

Se P5s video fra radiobryllupet:

 

Vil dere også feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en vakker seremoni som bygger på verdiene kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt.

Vi har dyktige vigslere i hele landet som bistår med å planlegge seremonien etter deres ønsker, enten dere vil ha bryllupet innendørs eller utendørs.

Les mer om Humanistisk vigsel