Hopp til hovedinnhold

Takker våre frivillige på frivillighetsdagen

Nyheter Frivillige
Mer enn 2000 frivillige sørger for at HEF er et aktivt og levende forbund over hele Norge.

Tom Hedalen– Tilbudet til våre medlemmer er et resultat av en enorm dugnad landet rundt. Uten innsatsen til våre engasjerte og dyktige frivillige, hadde vi ikke vært her og fylt 62 år som forbund i år, sier styreleder Tom Hedalen.

På den internasjonale frivillighetsdagen 5. desember mener han det er viktig å synliggjøre den store arbeidsinnsatsen som legges ned av frivillige hvert år.

– Våre frivillige ordner i stand konfirmasjon, navnefester, vigsler og gravferder. De sørger for aktivitet og synlighet i lokalsamfunn over hele Norge, ved å arrangere temakvelder, filosofikafeer, undringsløyper, og mye mer. Og de representerer Human-Etisk Forbund i lokale debatter om viktige temaer som seremonirom for alle og inkluderende skoleavslutninger, sier Hedalen.

– Human-Etisk Forbund hadde ikke vært den bevegelsen vi er i dag om det ikke hadde vært for våre frivillige. Derfor er det på sin plass å rette en stor takk til alle dere som bruker av deres fritid på å fremme humanistiske verdier i samfunnet vårt, avslutter han.

Frivillig i HEF – noe for deg?

Vår viktigste ressurs er frivillige medlemmer som står på dag etter dag for å arrangere seremonier, drifte styrer, spre informasjon om aktivitetene våre, arrangere debattmøter og mye mer. Vi kan tilby meningsfylte oppgaver, et sosialt fellesskap, og mange rørende og morsomme øyeblikk.

Det er mange måter å engasjere seg frivillig på hos oss, finn ut hvordan du kan bli med!

Linda Dahle på talerstolen

Bli med å arrangere navnefest

Vil du hjelpe oss å lage vakre og minneverdige seremonier?

– De nydelige ungene, festkledde og trivelige familier og gjester, stemningsfull musikk og høytidelig stemning. Etter en seremonidag sitter jeg igjen med et smil om munnen og godfølelse, sier Linda Dahle, leder for navnefestutvalget i Trondheim.

Les mer om å arrangere navnefest
 
 

Knut Vogt Engeland

Bli gravferdstaler

Å holde gravferd og minnetale er en av våre viktigste og mest meningsfylte oppgaver.

– Mange er redde for at de vil overmannes av sine egne følelser. Det viser seg jo at man lærer å takle det meste av dette med litt erfaring og øvelse - og ikke minst gjennom lærerike kurs i HEF, sier Knut Vogt Engeland, gravferdstaler i Buskerud.

Les mer om å være gravferdstaler
 
 

Gunhild Foss Heggem - portrett

Bli vigsler

Vær med på den vakreste dagen i noens liv.

– En får møte så mange forskjellige og fine folk! Og for en bitte liten stund får du innblikk i, og lov til å være en del av varmen, gleden og kjærligheten disse parene har for hverandre, sier Gunhild Foss Heggem, humanistisk vigsler i Trøndelag.

Les mer om å være vigsler
 
 

Ylva Thornton

Bli kursleder for konfirmanter

Kunne du tenke deg å jobbe med en gruppe nysgjerrige ungdommer?

– Jeg håper konfirmantene skjønner at kurset skal hjelpe dem å veilede seg selv gjennom livet, sier Ylva Thornton, kursleder for Humanistisk konfirmasjon i Arendal. 

Les mer om å være konfirmasjonskursleder


Du kan også være med på å arrangere konfirmasjon eller å arrangere dialog- og debattmøter.