Hopp til hovedinnhold

Den store bryllupsdagen

Lørdag 18. august 2018 står i kjærlighetens tegn.

Den tredje lørdagen i august 2018 er en dato som er lett å huske (18.08.2018). Dette bidrar til at det er årets mest populære dag for Humanistisk vigsel, med hele 63 planlagte bryllup over hele landet.

Populært med bryllup i august

Tale Pleym - portrettSeremonisjef i Human-Etisk Forbund, Tale Pleym, ser frem til å feire kjærligheten i helgen, og skal selv stå for vigselen av et brudepar på lørdag.

– Det er mange som ønsker å gifte seg om sommeren, og hos oss ser vi at august skiller seg ut som den mest populære måneden, sier hun.

Humanistisk vigsel tilbys av Human-Etisk Forbund og bygger på verdiene kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt. Hvert år velger om lag 700 par å gifte seg humanistisk.

Se bilder av årets brudepar her
 

Vil bestemme rammene selv

– Parene som velger oss er opptatt av muligheten til å selv bestemme rammene for vielsen, for eksempel ved å bestemme sted og kulturelle innslag, forteller Pleym.

Den tette kontakten med vigsleren er også noe mange setter stor pris på.

– Våre vigslere gir oppfølging og råd i forkant av seremonien og blir gjennom flere møter kjent med paret. Det er disse samtalene som danner grunnlag for den personlige talen under vielsen, sier hun.

Human-Etisk Forbund har hatt vigselsrett siden 2004, og har stått for over 9000 vielser (eller bryllup) siden den gang. Vi kurser og sertifiserer våre egne vigslere, og har frivillige vigslere tilgjengelig over hele landet.


Les mer om Humanistisk vigsel