Hopp til hovedinnhold

Jeg ble HEF-medlem fordi...

4681 personer har meldt seg inn i Human-Etisk Forbund hittil i år. Møt fire av dem!
Nyheter Medlemskap

Samfunnet er i endring, og Human-Etisk Forbund vokser jevnt og trutt. I 2016 fikk vi 5258 nye medlemmer, det høyeste innmeldingstallet siden 1983. Vi ønsker å vite hva som gjør at folk melder seg inn i forbundet i dag, og forhørte oss derfor med noen av våre ferskeste medlemmer.

Vil du fortelle hvorfor du ble medlem hos oss? Del gjerne din grunn med emneknagg #jegbleHEFmedlemfordi på Facebook, Twitter eller Instagram!

Aasta Knudsen - portrett

– Det viktigste er å tilby ikke-religiøse feiringer

Aasta Knudsen. Bor i Porsgrunn, og er 15 år.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg meldte meg inn i Humanistisk Ungdom etter at jeg hadde vært gjennom Humanistisk konfirmasjon, noe jeg synes var et kjempebra opplegg. Det humanetiske livssynet er det som passer meg, og jeg synes at det er en fin ting at ungdommer kan samles om noe de har som felles interesse.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Den viktigste jobben til Human-Etisk Forbund er å kunne tilby ikke-religiøse feiringer, for at alle skal kunne føle seg som en del av en feiring, uten at det må være religiøst.

Arne Buchholdt Espedal - portrett

– Kritisk tenkning er veldig viktig

Arne Buchholdt Espedal. 36 år, fra Sandnes. Utdannet sivilingeniør i samfunnssikkerhet, er i dag politiker i Sandnes kommune.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Har i nesten 20 år tenkt at jeg hører hjemme i Human-Etisk Forbund, når det nå ble aktuelt med navnefest for vår sønn så ble det omsider til at jeg gjorde noe med det. Synes det er viktig å støtte opp under organisasjonen slik at det gode arbeidet kan fortsette.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Arbeidet rundt kritisk tenkning er veldig viktig. Vi trenger et samfunn med befolkning som er i stand til å skille fakta fra oppspinn. "Ingen liker å bli lurt"-kampanjen liker jeg veldig godt. Men også viktig å tilby humanistiske seremonier for viktige punkter i livet, det er fint å kunne markere en ny verdensborger uten å måtte ty til kirken.

Maria-Paz Heinrich - portrett

– Livssyn til menneskets beste

Maria-Paz Heinrich. 35 år, bor på Hosle, jobber i barnehage. Mor, hundeeier, samboer, friluftslivsmenneske, musikkelsker og forkjemper for barnas rettigheter.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg meldte meg inn fordi Human-Etisk Forbund viser de samme verdier som jeg har. Og fordi jeg har fått muligheten til å være kursleder for konfirmasjon hos dere.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Å likestille mennesker, uavhengig av kjønn. At HEF jobber kontinuerlig med livssyn til menneskets beste basert på vitenskap, refleksjoner og egentenkning, og at HEF har base i menneskerettighetene.

Malin Andersson - portrett

– Alle skal respekteres og inkluderes

Malin Andersson. 45 år, bor i Moss. Har tre barn. Har jobbet flere år med psykisk syke og utviklingshemmede, og er for tiden deltidsstudent som sosionom på 3. året. 

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg har alltid vært kritisk til mye av det kirken står for og har aldri hatt noen tro. Ikke annen tro enn på gode verdier, menneskeverd og aksept blant oss mennesker. Kirken representerer mye bra, men likevel ikke nok til at jeg føler det er riktig for meg å skulle omtales som en kristen. 

Etter å ha snakket mye om dette med min familie kom vi frem til at vi ønsket å bryte ut av statskirken. Dette fordi den på flere måter ikke representerer det vi ønsker å stå for, til tross for at jeg alltid vil forbinde kirken med hyggelige tradisjoner. De to eldste barna har flyttet ut og de har også meldt seg inn i Human-Etisk Forbund samtidig med meg. Dette er noe vi har snakket mye om og som vi nå er enige om at er et godt og riktig valg for oss. Min datter på 12 skal vente med å bestemme seg til hun skal stå til konfirmasjon.

Jeg har stor tro på og respekt for Human-Etisk Forbunds mål om en sekulær stat med full livssynsfrihet og respekt for menneskerettighetene i et mangfoldig samfunn. Det er en av grunnene til at jeg ønsket å melde meg inn i forbundet. I mitt arbeid har jeg møtt og møter fortsatt mennesker med ulike livssyn, verdier, legning og religion. Jeg ønsker at de alle skal respekteres og inkluderes. Mange av de jeg har møtt som sliter psykisk har brutt ut av ulike religiøse sekter.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
For meg er det forbundets etiske verdier for liv og menneskeverd, toleranse, likestilling og demokrati, både i samfunnet generelt, men særlig i barnehage og skole, som er den viktigste arena for forebyggende tiltak. "Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne".

Jeg og mine er glade og stolte humanetikere ❤

 

Møt noen av våre nye medlemmer fra januar 2017

Les mer om medlemskap i Human-Etisk Forbund