Hopp til hovedinnhold

Bli med oss i fakkeltog for fredsprisvinnerne!

Nyheter Oslo #HumanJul
10. desember deles Nobels fredspris ut til den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN).

Kristin MileHuman-Etisk Forbund har vært partnerorganisasjon til ICAN siden 2011. Vår generalsekretær Kristin Mile er stolt og glad for at arbeidet nå hedres med Nobelprisen, og mener prisen er svært fortjent.

– Atomvåpen er grunnleggende antihumanistisk av natur. ICAN har gjort en enestående innsats for å bevisstgjøre enkeltpersoner og regjeringer om de grusomme følgende av atomvåpenbruk. Vi mener at hvert menneske er unikt og uerstattelig, derfor er dette et arbeid som er viktig for oss å støtte, sier hun.

Samme dag som fredsprisen deles ut arrangerer Norges Fredsråd fakkeltog for vinnerne i Oslo. Human-Etisk Forbund stiller som medarrangør og har bidratt med 25.000 til ICAN i forbindelse med Nobel-prisen.

Sammen i fakkeltoget

Alle er hjertelig velkommen til å gå sammen med oss i fakkeltoget. Vi samles først på forbundets hovedkontor med varm toddy og pepperkaker.

Oppmøtetid: Søndag 10. desember kl. 16.30
Sted: Brugata 19 

Fakkeltoget går fra Jernbanetorget kl. 17.30. Det blir appeller ved blant andre Anne Marte Sundnes Skaland (daglig leder i ICAN Norge), Rebecca Johnson (ICAN international) Bård Vegar Solhjell, og Abid Raja. I tillegg blir det musikalske innsalg, blant annet ved vår tidligere styreleder Åse Kleveland.

Se arrangementet på Facebook