Hopp til hovedinnhold

Bidra til å beskytte humanister verden rundt

På Verdens humanistdag 21. juni lanserte det internasjonale humanistforbundet IHEU en innsamlingsaksjon for utsatte humanister.

IHEU (The International Humanist and Ethical Union) er den internasjonale paraplyorganisasjonen for humanister. Gjennom flere år har organisasjonen jobbet for å støtte og beskytte humanister og andre ikke-troende mennesker som er utsatt på grunn av sitt livssyn.

Gi ditt bidrag

I forbindelse med Verdens humanistdag har IHEU lansert en innsamlingsaksjon for å styrke dette arbeidet.

– Det er 13 land i verden som myrder humanister. Hjelp oss å endre det, skriver generalsekretær i IHEU, Gary McLelland på Twitter.

Pengene vil blant annet benyttes til å:

  • holde kontakten med utsatte humanister
  • øke oppmerksomheten rundt situasjonen for ikke-religiøse
  • holde møter med FN og andre internasjonale institusjoner
  • frakte særlig utsatte individer i sikkerhet

Gi ditt bidrag til innsamlingsaksjonen her

IHEUs innsamlingsaksjon - illustrasjon

Livssynsfrihet under press

I en rekke land er det knyttet stor risiko til å flagge humanistiske eller ateistiske synspunkter. I land som Bangladesh, Pakistan og India blir humanistiske bloggere og aktivister truet, angrepet og til og med drept for sine ytringer. Dette er mennesker som står opp for menneskerettigheter, likeverd og livssynsfrihet, og som tør å konfrontere religiøs fundamentalisme med fare for eget liv.

IHEUs årlige rapport Freedom of thought konkluderte i 2016 med at det er stadig farligere å være ikke-religiøs flere steder i verden, og at livssynsfriheten er under sterkt press.

Humanistbevegelsen må kjempe for menneskerettighetene

IHEUs generalsekretær besøkte Human-Etisk Forbund i mai.

Sammen med vår egen generalsekretær Kristin Mile understreket han at humanistbevegelsen aldri må slutte å kjempe for menneskerettigheter og demokrati.

Gary McLelland og Kristin Mile: "The humanist movement must never stop fighting for human rights and democracy."


Se også: