Hopp til hovedinnhold

Jeg ble HEF-medlem fordi...

Hvorfor melder så mange seg inn i Human-Etisk Forbund? Vi har spurt tre av våre nye medlemmer i 2017.
Nyheter Medlemskap

Samfunnet er i endring, men Human-Etisk Forbund vokser jevnt og trutt. I 2016 fikk vi 5258 nye medlemmer, det høyeste innmeldingstallet siden 1983. Hittil i 2017 har vi allerede fått 300 nye medlemmer. Vi ønsker å vite hva som gjør at folk melder seg inn i forbundet i dag, og forhørte oss derfor med noen av våre ferskeste medlemmer.

Vil du fortelle hvorfor du ble medlem hos oss? Del gjerne din grunn med emneknagg #jegbleHEFmedlemfordi på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sondre portrett

Vil endre samfunnet på en positiv måte

Sondre Sjo Johannessen. 24 år. Student. Bor i Bergen.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg ønsker å være medlem i Human-Etisk Forbund for å støtte deres arbeid.

Jeg har vel lenge tenkt på det, men liksom aldri gjort noe med det. Jeg konfirmerte meg borgerlig, så hadde kontakt med organisasjonen deres allerede da, for ca. 10 år siden. Nå er jeg altså mer voksen og reflektert og begynner å få klare meninger om ting, og da ønsker jeg å være med på å endre samfunnet på en positiv måte.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Personlig er jeg imot religion i den forstand at den krever at du tror på noe uten tilstrekkelig bevis, at du ikke skal stille spørsmål ved den, og at den sier hva du skal og ikke skal gjøre. Spesielt skremmende er det når personer av religiøs bakgrunn oppnår maktposisjoner, fordi deres syn på verden, deres virkelighetsforståelse, er basert på tro og ikke fakta.

Jeg mener religion er en ting av fortiden som kan forklares og forstås men ikke skal sees på som noe mer enn en mørk del av vår historie, som vi til slutt klarte å løsrive oss fra. Jeg mener derfor deres arbeid for å inkludere alle i et sekulært samfunn er spesielt viktig.

Jeg blir inspirert av personer som Christopher Hitchens, Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris, Stephen Fry etc.

Håvard portrett

Mennesket er i stand til å ta egne valg

Håvard Østby. 15 år. Skoleelev. Bor i Ås, Akershus.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg meldte meg hovedsaklig inn i Human-Etisk Forbund fordi jeg hadde Humanistisk konfirmasjon, men også fordi jeg er enig i mye av det dere står for og vil jobbe sammen mot målene dere har.

Jeg meldte meg inn relativt raskt etter å hørt om forbundet.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg vil si at det viktigste dere gjør er å jobbe for et samfunn hvor religion og livssyn er like mye verdt, og hvor mennesket selv er i stand til å ta sine egne rasjonelle valg til det beste for andre mennesker.

Piotr portrett

Det beste alternativet for vårt bryllup

Piotr Buliński. 30 år. Dataingeniør. Bor i Fosnavåg, Møre og Romsdal.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Primary reason for me to sign up was that (together with my future wife) we want to get married and the NHA (Norwegian Humanist Association) seems to be the only reasonable solution which allows us to have a nice celebration of our special day.

Also what I've discovered when studying your website, the NHA members are meeting to discuss different subjects (like philosophy), which would be a great opportunity to expand our horizons (educational ones as well as social). Not to mention that I'll be able å praktisere min Norsk ;)

As much as the decision was spontaneous, I knew about the NHA for a couple of years already (thanks to our cousin's konfirmasjon) and back then I immediately agreed with him that's the only reasonable way to go (if you feel like being part of any social group).

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Educating society (especially children and teenagers) about NHA's values and providing an alternative for those who need it.

 

Møt noen av våre nye medlemmer fra 2016

Les mer om medlemskap i Human-Etisk Forbund