Hopp til hovedinnhold

750 konfirmasjonskurs landet rundt

Fra Mandal i sør til Hammerfest i nord er nå rekordmange ungdommer i gang med humanistiske konfirmasjonskurs.
Nyheter Konfirmasjon

En rekordstor andel av norske 14-åringer vil gjennomføre Humanistisk konfirmasjon i 2017. Andelen øker år for år, og de nær 10.500 humanistiske konfirmantene tilsvarer hele 17,4 % av årskullet.

450 kursledere

De fleste forbinder konfirmasjon med den høytidelige seremonien, men det er kurset som er selve kjernen i Humanistisk konfirmasjon. 450 kursledere og nær 750 kurs skal oppmuntre til selvstendig tenkning og etisk refleksjon, for å forberede de unge på voksenlivet og viktige veivalg. Temaene omfatter blant annet humanisme, kritisk tenkning, menneskerettigheter, empati og identitet.

Siri Sandberg - portrett– Vi er strålende fornøyd med at så mange som 17,4 % av årskullet velger Humanistisk konfirmasjon. Det stiller imidlertid krav til organisasjonen, vi trenger blant annet enda flere dyktige og engasjerte kursledere. Heldigvis gjør våre fylkes- og lokallag en imponerende innsats for å gi alle et best mulig tilbud, og vi har en stor gjeng motiverte kursledere som er klare til å ta imot spente konfirmanter, sier konfirmasjonsrådgiver Siri Sandberg.

Konfirmantrekord i Hordaland

Hordaland er et av fylkene som utmerker seg med økt pågang, og har for første gang passert 900 konfirmanter. Hele 927 ungdommer, fordelt på 64 kurs og 28 seremonier, skal gjennomføre humanistiske konfirmasjonskurs i vestlandsfylket.

Magnild Bøe-Hansen - portrett– Dette er et resultat av at vi gjennom mange år har opparbeidet oss et godt rykte. Kurslederne våre driver med dette fordi de har et ektefølt engasjement for ungdom, og ønsker å få ungdommene til å finne sitt eget engasjement. Dette smitter over på ungdommene og ryktet sprer seg, sier organisasjonssekretær i Hordaland, Magnhild Bøe-Hansen.

Hun forteller at det allerede har kommet mange tilbakemeldinger fra konfirmantenes foreldre.

– Vi er midt i oppstart av konfirmasjonskursene i Hordaland nå, og vi får mange henvendelser fra foreldre som ønsker å fortelle at ungdommene har det så kjekt på kurset. Som en mor sa; "min datter glødet av entusiasme da hun kom ut fra kurslokalet".

Kursledere i Bergen 2017 - gruppebildeDenne flotte gjengen med kursledere skal veilede 563 konfirmanter i Bergen.

Påmeldingen til 2018 åpner i mai

Samtidig som «vårens vakreste eventyr», konfirmasjonsseremoniene, for alvor starter i mai, åpner også påmeldingen til neste års konfirmasjonskurs.

Fra 3. mai kan du melde deg på Humanistisk konfirmasjon 2018. Ønsker du en påminnelse om påmeldingsstart? Registrér deg her, og vi sender deg en e-post før påmeldingen starter.


Les mer om Humanistisk konfirmasjon