Hopp til hovedinnhold

Julegavetips: årets fineste bøker

Som HEF-medlem får du 25% rabatt på alle bøker du bestiller direkte fra Humanist forlag.

Du får ikke årets bøker billigere noe annet sted enn på humanistforlag.no

Her er redaktør Bentes julegavetips:

Bøker fra Humanist forlag

Husmorboka

«Årets julegavebok er Husmorboka. Et gjensyn med Norges glemte arbeidsplass av Iris Furu», sier hun. «Boka er tankevekkende og morsom, og full av bilder og kuriosa. Det gjør at den passer både for dem som har vært husmødre eller som ser tilbake på 1950- og 60-tallet med nostalgi, og for oss som aldri har vært husmødre og heller ikke ønsker å være det. Det er uansett en viktig del av norsk historie, og viktig å anerkjenne alt arbeidet som faktisk ble gjort i de tusen hjem.»

Å sette verden i brann

Bjørn Stærk, forfatter og skribent for Aftenposten, kom i høst med boka Å sette verden i brann. En ateist skriver om Jesus. Her skriver Stærk om betydningen fortellingene om Jesus har hatt for oss, enten vi er troende eller ikke.

Boka har fått strålende kritikker, blant annet skrev Eskil Skjeldal i Vårt Lands anmeldelse at Stærk forklarer kristentroens logikk «bedre enn selv den mest lære teolog». «Dette er en bok som vil fascinere alle som er opptatt av livssyn», mener Bente. «Og den er fantastisk velskrevet, den er blant de aller beste bøkene forlaget noensinne har utgitt.»   

Såpass må du tåle

Denne høsten har voldtekt og voldtektsdommer blitt debattert hyppig i mediene. Heidi Helene mottok aktualitetsstipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, og resultatet er boka Såpass må du tåle. Sex, krenkelser og offentlig debatt, som Bente kaller en provoserende og viktig bok. Boka redegjør for debatten og gir et hvordan voldtektsofre behandles, både i mediene og i rettsapparatet.

Bøker fra Humanist forlag

Alt du må vite om vaksiner

En annen viktig bok er Tone Fredsvik Gregers bok Alt du må vite om vaksiner. «Dessverre er vaksineskepsis relativt utbredt», sier Bente. «Denne boka forklarer hvordan vaksiner faktisk fungerer, og er derfor en bok som bør leses av småbarnsforeldre som skal ta stilling til barnevaksinasjonsprogrammet.»

Prosjekt baby

Dersom du kjenner noen som venter barn, anbefaler Bente utfyllingsboka Prosjekt baby. «Det er mange vordende foreldre som ikke er glade i rosa og lyseblått. Denne boka er kjønnsnøytral, tilpasset alle familieformer, også adopsjon og regnbuefamilier. I tillegg er den morsom og veldig søt!»

Til ungdommen

Skal du gi en julegave til en ungt menneske du kjenner kan diktantologien Til ungdommen. Den inneholder tekster av våre mest kjente og kjære lyrikere og passer for mennesker som er unge, eller unge til sinns.  

Bøker fra Humanist forlag

Pocketbøker

I år har Humanist forlag også utgitt tre pocketbøker: Den populærvitenskapelige boka Det usynlige universet av Jostein Riiser Kristiansen, Når livet er kjipt. En håndbok for unge folk av Oda Rygh og Placebodefekten av Gunnar Tjomlid. Dette er perfekte vennegaver!

Julesangboka

Og nå som jula nærmer seg. Husk at det finnes mange julesanger uten religiøst tema. En samling av disse sangene finner du i Når nettene blir lange av Berg, Brekke og Sivertsen. Nå er boka på tilbud til 199 kr.

Julegavetips - medlemmer får 25 % rabatt på bøker fra Humanist forlag

Få medlemsrabatt

Bøkene bestilles på humanistforlag.no. Når du har lagt alle bøkene du ønsker i handlekurven taster du inn HEF i rabattkodefeltet og dine 25% trekkes fra.