Hopp til hovedinnhold

Følg våre ambassadører i Rwanda

Søndag 22. mai reiser seks humanister til Rwanda for å se med egne øyne hvordan Human-Etisk Forbund bidrar til å bekjempe vold mot kvinner.

I 2016 sender Human-Etisk Forbund ut tolv ambassadører til hjelpeprosjekter i Rwanda og Irak. Prosjektene drives av Norsk Folkehjelp, som er HEFs samarbeidspartner i innsatsen mot undertrykking og diskriminering som er begrunnet med religion eller tradisjoner. 

Ambassadørkorpset er rekruttert blant Human-Etisk Forbunds medlemmer. De er nominert av fylkesstyrene og valgt ut av ledelsen i forbundet. For seks av ambassadørene går turen til Rwanda 22.-27. mai. I oktober skal de øvrige ambassadørene til Irak.

"Skrekkblandet fryd"

– Forventningene er store og følelsene kan best beskrives som en slags skrekkblandet fryd. Vi skal ned å se og lære om hvordan det faktisk går an å gjøre en forskjell. Jeg er, som sikkert alle de andre jeg skal reise sammen med, veldig spent på hva vi vil se, hva vi vil oppleve, hva vi vil lære og hva vi kan bringe videre til dere som følger bloggen vår.

 Det skriver Thor A. Nagell, journalist og aktivt medlem i Molde lokallag, på Ambassadørkorpsets blogg. Snart setter han og de andre ambassadørene foten på afrikansk jord.

– I det vi går ut av flyet vil den afrikanske varmen slå i mot oss. Det jeg er spent på er hvor brennhet den vil bli; vil vi oppleve at verden – Rwanda – faktisk utvikler seg positivt? At det virkelig er mulig å leve sammen etter et folkemord verden sjelden har sett maken til? Og at gamle, tradisjonelle, nedarvede holdninger kan endres?


Fra venstre: Kjersti Haarklau (Rogaland), Janet Øverland (koordinator), Gina Sutterud Warland (Humanistisk Ungdom Akershus), Raymond Jakobsen (Buskerud), Charlotte Eriksen (Akershus), Thor Andreas Nagell (Møre og Romsdal) og Chimen Darbandi (Oslo). FOTO: Even Gran, Fri Tanke.

Skal spre informasjon og engasjement

Janet Øverland, som koordinerer ambassadørarbeidet fra HEFs hovedkontor, blir også med til Rwanda.

– Hensikten er at ambassadørene skal lære om prosjektene og spre informasjon og engasjement i sine respektive fylkeslag når de kommer hjem, samt gjennom foredrag og blogging, forteller hun.

Bloggingen er allerede i gang, og alle ambassadørene har skrevet hvert sitt innlegg om forventningene før avreise.

Følg våre ambassadører i Rwanda gjennom bloggen (korpset.human.no)

Støtt prosjektet

Sammen med Norsk Folkehjelp jobber Human-Etisk Forbund for å bekjempe vold mot kvinner i Rwanda, og for å endre tradisjonelle kjønnsroller. Vi jobber for at kvinner i større grad får ta del i demokratiske prosesser og avgjørelser som berører deres liv, både på grasrotnivå gjennom kvinnegrupper, og opp imot myndighetene.

Bidra til bekjempelsen av vold mot kvinner i Rwanda