Hopp til hovedinnhold

Gi plass til tanken i sommer

Sett deg på en tenkebenk, lytt til vår podcast og la tiden flyte.
Nyheter Humanistisk uke

Sommer og ferietid gir mulighet for ettertanke, filosofering og gode samtaler. Vi har noen bidrag som kan hjelpe deg med å gi plass til tanken.

Tenkebenker landet rundt

Våre lokallag har gjennom flere år plassert ut tenkebenker i diverse kriker og kroker av vårt langstrakte land.

På benkene står det følgende: «Alle har godt av å skru ned tempoet av og til. For tanken vokser der det er plass, og modnes der det er tid. Hilsen Human-Etisk Forbund.»

Vet du om det finnes en tenkebenk i nærheten av deg? Hvis ikke kan du høre med ditt fylkes- eller lokallag. Alternativt kan du lage deg din egen tenkebenk eller -plass akkurat der det passer for deg.

Lytt til vår podcast

Gi plass til tanken podcastI 2013 lagde vi en radioprogramserie med 10 episoder som heter "Gi plass til tanken". Selv om serien er noen år gammel er ikke innholdet blitt noe mindre aktuelt.

Serien byr på samtaler med spennende mennesker rundt temaer som; Hva gir livet mening? Hvor kommer moralen fra? Hva er frihet og rettferdighet, og hva er egentlig humanisme? Åse Kleveland, filosofiprofessor Lars Svendsen og musiker Thomas Dybdahl er blant bidragsyterne.

Du kan laste ned serien via iTunes eller RSS. Du finner den også i SoundCloud, som har egne mobilapper, samt i en rekke andre podcast-programmer.

Lær mer om humanismen

Humanisme er livssynet Human-Etisk Forbund står for. 

Humanismen har ingen eviggyldige skrifter eller sannheter hevet over kritikk, men tilbyr verdier og funderinger rundt etikk, mening, menneskesyn og andre av livets store spørsmål.

Her kan du få en innføring i humanismen

Humanistisk Uke til høsten

Fra 16. september til 2. oktober arrangeres Humanistisk uke landet rundt, og våre lokallag tilbyr foredrag, filosofikafeer, stands og andre spennende arrangementer.

Hold av datoene og følg med hos ditt fylkes- eller lokallag for program over sommeren.

Humanistisk uke 2016 banner