Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon Troms og Svalbard

Troms
Kurs og innhold tilpasses lokale forhold i fylket og på Svalbard. Tilbudene er i tråd med målet for Humanistisk konfirmasjon.

En fersk undersøkelse viser at tilbudet om Humanistisk konfirmasjon er godt kjent i Norge. Hele 9 av 10 har hørt om tilbudet, og 3 av 10 ville anbefalt Humanistisk konfirmasjon til sine barn.

Siden 1951 har vi snakket med ungdom om valg, etikk, moral, kritisk tenkning og meningen med livet. Humanistisk konfirmasjon er noe de fleste kjenner til som et seriøst og godt tilbud. Det er åpent for alle, og man blir ikke automatisk medlem i Human-Etisk Forbund av å velge Humanistisk konfirmasjon.

I Troms fylke tilbyr vi kurs i Tromsø, Harstad og Midt-Troms.  Seremonidatoene i 2019 er: Tromsø 11. og 12. mai, Harstad 25. mai, Bardufoss 1. juni og Finnsnes 9. juni.  Longyearbyen 18. mai (med forbehold om tilstrekkelig mange konfirmanter). Seremoni i Nord-Troms er avhengig av tilstrekkelig mange påmeldte.

Vi arrangerer kurs enten som kveldskurs med ca. 2 timers varighet eller helgekurs, men også som en kombinasjon av disse to. Brevkurs kan være alternativ. Konfirmasjonskurset er obligatorisk og med krav til oppmøte.

Vi tilbyr skreddersydde opplegg i Nord-Troms og Longyearbyen hvis interessen er stor nok og foreldre har anledning til å bistå. Etter påmeldingsfristens utløp i okt/nov vet vi om interessen er stor nok til at vi kan tilby lokalt kurs og seremoni.

Alle kurs starter som regel i løpet av februar/mars.

Påmelding i perioden 29. mai - 1. oktober 2018. Medlemmer kan melde på fra 28. mai.

Kontakt gjerne fylkeskontoret, tlf 77 65 81 98 (mandag - onsdag mellom kl 10-15) epost troms@human.no

Påmeldingen til konfirmasjon 2019 i Troms starter 29. mai