Hopp til hovedinnhold

Bli med inn på et av vinterens høydepunkt!

Nyheter Troms
Hva samler hele aldersspennet fra ungdom til pensjonist? Hvor kan man oppleve livlig diskusjon om humanisme? Og hvor kan man bli inspirert? På kurs for kursledere til humanistisk konfirmasjonskurs, selvfølgelig!

Hvert år holdes et stort antall konfirmasjonskurs over hele Troms og Finnmark, og denne helgen var kurslederne samlet i Tromsø for å få inspirasjon, påfyll og tips og triks. Her møttes nye kursledere og kursledere med lang erfaring, til en helg med engasjert diskusjon og gode refleksjoner. dsafadfasd

Blant temaene som ble tatt opp var blant annet humanisme, livssyn, identitet, menneskerettigheter og miljø. Her fikk kurslederne sammen reflektert over hvordan man kan gjøre slike temaer engasjerende og relevante for ungdommene på konfirmasjonskursene, samtidig som de knyttes til hovedformålet med humanistisk konfirmasjon: Selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger.

I tillegg stod leken i sentrum. For det skal ikke bare være alvor å være humanistisk konfirmant – det skal også være gøy! Derfor fikk kurslederne en rekke tips og triks for å skape morsomme kurskvelder for konfirmantene, og dermed satt latteren løst. 

Benedikte Mæland, som hadde vært med å planlegge helgen, var svært fornøyd etter at det hele var over. «Jeg ble rett og slett inspirert og løftet. Det er fantastisk at vi kan møtes slik, være sammen og inspirere hverandre på tvers. Tenk, den eldste deltakeren var pensjonist, mens den yngste var 18 år. Noen var helt nye som kursledere, mens en hadde vært kursleder i 15 år. Men alle deltok, snakket og tenkte sammen, og alle bidro og lærte. Det er fantastisk!»

Og hva syntes kurslederne selv om helgen? Relevant, morsomt og engasjerende var ordene som gikk igjen etter endt kurshelg. Så nå ligger alt til rette til rette for fantastiske konfirmasjonskurs rundt omkring i Troms og Finnmark, og konfirmantene kan glede seg til kursstart.