Hopp til hovedinnhold

Med seremoni i sentrum

Nyheter Troms
Hvordan skaper man høytidelige og verdige seremonier? Det møttes seremoniarrangører i Troms og Finnmark i helgen for å lære mer om.

Seremoniene er viktige for Human-Etisk Forbund, og mange velger nettopp humanistiske seremonier. Blant annet valgte over 400 ungdommer i Troms og Finnmark i fjor humanistiske konfirmasjon. Nøye forberedelser, gode arrangører og solid opplæring, sørger for at alle som velger seremoniene til Human-Etisk Forbund møter gode seremonier. 

Men hvem skal stå hvor? Hvilke innslag skal det være? Hva skal det pyntes med? Hvor skal vi være? Det er mange ting å ta stilling til når man skal arrangere en humanistisk seremoni. Da er det godt at det er hjelp å få for dem som skal arrangere seremonier.

Denne helgen møttes flere av dem de som arrangerer humanistiske seremonier i Troms og Finnmark til estetikkurs i Tromsø. Her ble det diskutert hvordan man kan skape høytidelige seremonier, hvordan man kan bygge opp en seremoni, og det ble faglig påfyll. Alt med mål om gode seremonier som er gjenkjennelige i hele landet.

Og deltakerne var svært fornøyde med et vellykket kurs. Flere trakk frem at de engasjerte instruktørene som et høydepunkt, og ord som lærerikt og gøy ble brukt for å beskrive helgen. Det er dermed ikke tvil om at det duket for fortsatt strålende seremonier i Troms og Finnmark.

Kan du også tenke deg å være med å arrangere seremonier for Human-Etisk Forbund? Les mer: