Hopp til hovedinnhold

KulTur: Den svenske vestkysten

T Temareise
Opplev vakker skjærgård, idylliske Grebbestad og Evert Taubes viser

Bohuslän er Sveriges vestligste landskap, med en vakker skjærgård, fantastisk sjømat og mange små, koselige steder langsmed kysten. På denne turen får man oppleve noen av disse stedene, og blir litt bedre kjent med vår nabos vakre vestkyst.

REISEFAKTA

Dato: 29. august – 2. september 2019, 5 dager/4 netter

På grunn av reservasjon av hotellrom og buss, må vi ha din påmelding innen 31. mai 2019. Også denne gangen er det Peer Gynt Tours som er vår turoperatør.

TanumStrand Hotell *4

Dette hotellet ligger ved en småbåthavn 2 km utenfor Grebbestad, og tilbyr innendørs- og utendørsbassenger og restaurant som byr på sjøutsikt og moderne svensk mat. Les mer om hotellet her.

Pris pr. person                 

Kr   9 395,- ved minimum 30 betalende deltagere
Kr   9 895,- ved minimum 25 betalende deltagere
Kr 10 655,- ved minimum 20 betalende deltagere

Tillegg enkeltrom                                         

Kr 1 595,-

Tillegg middag i Grebbestad                     

Kr 425,-

 

Prisen inkluderer          

 • Busstransport i 5 dager

 • 4 overnattinger på TanumStrand Hotel

 • 4 frokoster og 2 middager hvorav 1 skalldyrsbuffet på hotellet

 • 3 lunsjer

 • Inngang og omvisning ved Fredriksten Festning

 • Lokal guide i Fjällbacka og Grebbestad

 • Utflukt langs vestkysten med guide.

 • Inngang Havets Hus og Vikarvets Museum i Lysekil

 • Utflukt til Kosterøyene og Furholmen med Evert Taube’s viser og kaffe/kake

 • Utflukt på Dalslands kanal

 • Inngang Dalslands Center og Dalslands Glashytta

 • Besøk på Vitlycke Museum med introduksjon

 

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i skatter, avgifter og transportpriser.

Påmelding nederst på siden.

 

Program for turen

Torsdag 29. august         Hjemsted – Halden - Grebbestad

Vi setter kursen mot Sverige, men tar et stopp i Halden hvor vi besøker Fredriksten Festning. Her møter vi en guide i flott festningsuniform som tar oss med på en times historisk vandring rundt i dette vakre festningsanlegget, hvor Karl 12. falt i 1718. Her spiser vi også lunsj.

Turen går videre over grensen til Sverige, og til idylliske Fjällbacka. Her møter vi en lokalguide som blir med oss på vandring i byen. Sammen med guiden går turen videre til sentrum av Grebbestad. Vi kjører så til vårt hotell, TanumStrand, som ligger ca. 2,8 km fra Grebbestad sentrum. Hotellet ligger vakkert til ved sjøen. på Hotellet blir det felles 3-retters middag.

Fredag 30. august           Den Bohuslänske kysten

Vi spiser frokost på hotellet før vi tar en tur nedover Svenskekysten. Sammen med en guide kjører vi kystveien mot Smøgen, som er en av Sveriges livligste sommerbyer. Vi stopper i Smøgen og bruker god tid på å oppleve den spesielle atmosfære med fiskebutikker og andre butikker langs den kjente ”Smøgenbrygga”. Vi fortsetter videre sørover til Lysekil hvor det blir besøk ved Havets Hus, som viser et hundretalls ulike arter fra Gullmarsfjorden og Västerhavet. Her finnes det 40 akvarier, som rommer fra 140.000 liter til det minste på 70 liter. Etter besøket her setter vi av tid til å kunne kjøpe seg litt mat på et hyggelig sted, før vi gjør neste besøk.

Vi besøker  Vikarvets Museum. Museet ligger vakkert til ved Gullmarsfjordens innløp. Museet viser de ulike næringene fra Bohusläns kyst, slik som fiske, sjøfart, steinhoggeri, havforskning osv. Foruten selve museumsbygningen kan man besøke flere møblerte fiskestuer og sjøboder nede ved strandet. Etter besøket her setter vi kursen tilbake igjen til TanumStrand. Om kvelden serveres det en skalldyrsbuffet på hotellet.

Lørdag 31. august            Koster rundt og skjærgårdslunsj med trubadur

Det blir fokost på hotellet før vi kjører opp til Strømstad og går om bord i båten til Koster. På båten vil det serveres kaffe og kake. Etter ca. 1,5 time legger vi til på Sydkoster, hvor Kosterbussene venter. I løpet av 1 times rundtur blir vi fortalt historien om de vakre Kosterøyene. Båten tar oss deretter med til Furholmen Restaurant, rett utenfor Strømstad havn. Her får vi servert en lunsj med allsang til kaffen i et genuint Bohuslänsk sjøbodsmiljø. En trubadur synger kjente og kjære viser av Evert Taube og her er det lov for alle til å synge med. Etter mat, sang og eventuelt en svingom, reiser vi inn til Strømstad igjen, og tilbake til vårt hotell. Denne kvelden er det ingen felles middag.

Søndag 1. september    Dalslands kanal

Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser til Håverud hvor det blir et besøk ved Dalslands Center og Dalslands Glashytta. Deretter tar vi båt gjennom Dalslandskanalen, og glir gjennom den merkelige akvedukten, en renne sammenføyd med 33 000 nagler. Over det imponerende dypet har det dessuten blitt bygd både jernbane- og veibru.  Vi passerer 16 sluser og får servert lunsj om bord før vi ankommer Bengtsfors. Det er guiding om bord på båten. (Forbehold om at båtturen kan måtte gjennomføres motsatt vei og at vi i så fall avslutter med besøk på Dalslands Center og Dalslands Glashytta.)

På kvelden reiser vi inn til Grebbestad hvor vi har reservert plass på Grebys Hotel og Skaldjursrestaurang. Der kan de tilby en 2-retters middag til kr. 425,- pr. person og med følgende meny:

Huvudrätt: Varmrökt lax med varma sensommarprimörer, färskriven pepparrot, dill & brynt citronsmör.
Efterrätt: Avecbricka med espresso, cognac & kvällens godsak.

Bussen kjører tilbake til hotellet 20.30.

Forhåndspåmelding!

Mandag 2. september  Tanumstrand – Svinesund – Hjemsted

Vi spiser frokost på hotellet før avreise. Vi kjører først til Vitlycke Museum og helleristningene der. Her får vi først en 30 minutters introduksjon hvor det blir orientert om Världsarvet og Helleristningene. Deretter besøker vi utstilling på museet og helleristningene i området på egen hånd. Her finnes det ca. 600 helleristningsplasser som inneholder et ti-tusen talls bilder og skilt. Det er også mulig å ordne seg med «Världsarvsguiden» som viser veien til plassene og guider deg omkring på plassen på egen hånd (nettbasert app). Helleristningene ligger ca. 300 m fra museet, bronsealdergården ligger ca. 100 m bak museet. Her kan dere få se hvordan man bodde og levde for 3000 år siden.

På hjemreisen stopper vi en times tid på Systembolaget i Osloveien (utenfor Strømstad) for å handle. Vi stopper underveis for lunsj i egen regi på et passende sted.