Hopp til hovedinnhold

KulTur 2018

T Temareise
Gruppereise til Salzburg

Salzburg ligger ved Salzbach, 115 km sørøst for München. Dette er hjembyen til den store komponisten Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg ble hovedsakelig bygget sent på 1500- og tidlig 1600-tallet, noe som har gitt byen et tilsnitt av italiensk arkitektur og mange bygg har kirkespir, kuppel, tårn og klokketårn. Mozart har også en finger med i det meste i dag, og både museum, hoteller, hus, barer, sjokolade og likør har stempel av Mozart. Salzburg er et arkitektonisk mesterverk og her kan du oppleve prakteksemplarer av kirker, palasser og hageanlegg samt fontener som sprudler av sjarm til stor glede for innbyggerne og alle besøkende. På østsiden av gamlebyen ligger det flotte naturhistoriske museum med en spennende utstilling.

 

REISEFAKTA

Dato: 6. – 10. September 2018, 4 dager/4netter

På grunn av reservasjon av hotellrom og flyseter, må vi ha din påmelding innen 1. mai 2018. Også denne gangen er det Peer Gynt Tours som er vår turoperatør

 

Hotel Scherer 4*

Dette er et sjarmerende hotell med sentral beliggenhet, bare 2 minutters gange fra den populære promenaden langs elven Salzach, og ca. 15 minutters gange til det indre sentrum. Les mer på http://www2.hotelscherer.at/en/

 

Pris pr. person              

Kr 11 495,- ved 30-34 betalende deltagere

Kr 12 120,- ved 25-29 betalende deltagere

Kr 12 995,- ved 20-24 betalende deltagere

 

Tillegg enkeltrom         

Kr 2 100,- pr. person

 

Prisen inkluderer          

 • Flyreise Oslo – München t/r
 • Flyskatter (ca. kr 694,- pr. person pr. 19.01.18)
 • Busstransport flyplass – Salzburg t/r
 • Skandinavisktalende guide på bussreisen München-Salzburg t/r
 • 4 overnattinger i dobbeltrom på hotell
 • 4 frokoster og 2 middager på hotellet
 • 1 Mozart Candle Light Dinner inkl. transport t/r
 • 2 x 2-retters lunsjer på utflukter (dag 3 og 4)
 • Byvandring i Salzburg med skandinavisktalende guide
 • Inngang Hohen Salzburg inkl. banen t/r
 • Utflukt til Grossglockner med buss og skandinavisktalende guide
 • Utflukt til Ørneredet og Berchtesgaden med buss og skandinavisktalende guide
 • Båttur på Chiemsee (øytur vest)
 • Byskatt

 

Prisene er basert på en valutakurs €1 = NOK 9,6. Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser. Forbehold om justeringer i program.

Påmelding nederst på siden.

 

Program for turen

Torsdag 6. september                  Oslo – München – Salzburg

Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen senest kl. 08.05 for flyreise til München. Vi flyr med SAS SK4759 med avgang kl. 10.05 og ankomst München kl. 12.15. Der blir vi møtt av buss og skandinavisktalende guide som tar oss over grensen til Østerrike og byen Salzburg. Stopp etter behov underveis, da lunsj ikke er inkludert denne dagen. (ca. 185 km, ca. 2,5 time uten stopp). Ankomst vårt hotell Hotel Scherer 4*. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.
Etter middag møtes vi til hyggelig samvær med quiz om humanisme generelt og Human-Etisk Forbund spesielt.

 

Fredag 7. september                    Bysightseeing i Salzburg og Mozart-middag

Frokost på hotellet. Vi møter vår guide og blir med på en byvandring i Salzburg. Vi spaserer gjennom den vakre og blomsterrike Mirabellgarten, passerer Mozarts bolig og krysser elven over til Gamlebyen. Hele tiden har vi Hohensalzburg som ruvende bakgrunnskulisse. Vi følger et av de mange tverrsmugene og plutselig er vi i den livlige Getreidegasse, gågaten med de tradisjonsrike butikkskiltene. Her ligger også huset der Mozart ble født og som i dag er et museum. Som katolsk senter domineres også byen av flotte kirker, klostre og geistlige residenser. Vi tar banen opp til festningen Hohensalzburg, og får en fantastisk utsikt over byen og landskapet. Her er det mulighet for individuell lunsj før vi spaserer de bratte bakkene ned igjen til byen (de som ønsker det kan ta banen ned igjen). Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon i byen.

Om kvelden blir det Mozart Candle Light Dinner i restaurant Stiftskeller St. Peter. Middag serveres mens vi underholdes av operasangere og musikanter i tidsriktig antrekk fra Mozarts tid. Se frem til en stemningsfull kveld!

Busstransport t/r, men ettersom restauranten ligger i gamlebyen kan man ikke kjøre helt frem (ca. 800 m. å gå fra/til der hvor bussen kan stoppe).

 

Lørdag 8. september                    Utflukt på Hochalpenstrasse

Frokost på hotellet. Vi skal i dag på utflukt til Grossglockner Hochalpenstrasse, som er en av Østerrikes store attraksjoner. Veien går som et sløyfebånd mellom grønne fjellmarker, fargerike blomsterenger, høye fjell og dype daler. Vi ser vakre fossefall og hører vinden suse og plutselig får vi se det majestetiske fjellet Franz Josef-Höhe (2 369 m.o.h.) og får utsikt mot Østerrikes høyeste fjell Grossglockner (3 798 m.o.h.). Hochalpenstrasse slutter i Heiligenblut, der vi ser pilegrimskirken som ble dedikert til St. Vincent av Saragossa. Det blir felles lunsj i løpet av dagen.

Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

 

Søndag 9. september    Utflukt til Ørneredet og Berchtesgaden

Frokost på hotellet. Ikke langt fra Salzburg ligger det såkalte Ørneredet, eller Kehlsteinhaus, med fantastisk utsikt over landskapet. Dette var Martin Bormanns gave til Adolf Hitlers 50-årsdag. For å komme opp til Ørneredet må man benytte spesialbusser og heis inne i fjellet. På samme utflukten besøker vi feriebyen Berchtesgaden, der vi får litt tid til å rusle på egenhånd. Om tiden strekker til kjører vi nedom den idylliske Königssee, med spektakulær beliggenhet mellom 2-3000 meter høye fjelltopper.

Det blir felles lunsj i løpet av dagen. I kveld er det ikke lagt opp til noe felles program eller felles middag. Salzburgs gamleby ligger kun 15 minutters spasertur fra hotellet, hvor mulighetene er mange.

 

Mandag 10. september                Salzburg – båtur på Chiemsee - hjemreise

Frokost på hotellet før utsjekk. Sammen med lokalguide kjører vi kl. 08.00 tilbake mot München, men underveis stopper vi for nye opplevelser. Vi kommer til Bayerns største innsjø Chiemsee og stopper i  Prien for å bli med på en båttur på sjøen. Vi går i land i Herreninsel, en idyllisk og veldig populær øy, og rusler litt omkring. Her finner vi det flotte slottet «Fair Tail» av Ludwig II, og det finnes to restauranter der det er mulig å kjøre seg litt og spise.  Retur til Prien, og bussen tar oss med tilbake til flyplassen i München.

Vi flyr med SAS SK2658 avgang kl. 18.20, ankomst København kl. 19.55. Videre med SAS SK1472 avgang kl. 20.50, ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 22.00.


Individuell hjemtransport fra flyplassen.

 

Fill out my online form.