Hopp til hovedinnhold

Førjulstreff med film og grøt

Brugata 19, Oslo, Norge A Arrangement
Det er snart jul og Human-Etisk Forbund Oslo inviterer til førjulsfilm og julegrøt i våre lokaler i Brugata 19.

Det er snart jul og Human-Etisk Forbund Oslo inviterer til førjulsfilm og julegrøt i våre lokaler i Brugata 19.

Arrangementet er gratis for medlemmer og åpent for alle, men vi setter pris på om du markerer på arrangementet på Facebook om du har tenkt til å komme, så vi lettere kan beregne mengde grøt.

Grøt serveres kl. 18:00. Filmen starter ca. 18.30, etter at alle har fått forsynt seg og snakket litt om løst og fast. 

Vi viser filmen ”Djevelens trekkspill” som varer i 2 timer og 4 minutter. Djevelens Trekkspill er en Colombiansk film fra 2009, med 11 årsgrense. 

OM FILMEN (kilde: Filmweb)
En reise med vinden og musikken gjennom Colombia. Gjennom hele sitt liv har Ignacio Carillo reist fra landsby til landsby for å underholde som spillemann med trekkspillet sitt. Rykter vil ha det til at instrumentet er forhekset og en gang har tilhørt djevelen. Når Ignacios kone dør bestemmer han seg for å gjøre en siste reise og levere trekkspillet tilbake til sin gamle læremester slik at han aldri mer kan spille.
På veien treffer han Fermín, en tenåring som drømmer om å bli spillemann som Ignacio. Sammen tar de fatt på den lange reisen, til tross for at Ignacio ikke unner unggutten en ensom skjebne lik hans egen. 

Regissør Ciro Guerra tar oss med på reisens mange spennende møter. Med utsøkt fotografi og vakker musikk kombinerer DJEVELENS TREKKSPILL det magiske og realistiske. Handlingen foregår nord i karibiske Colombia, i den magiske realismens vugge. Et fascinerende møte med et vakkert land med kulturelt og geografisk mangfold. Du har garantert ikke sett noe lignende før!