Hopp til hovedinnhold

Velkommen til regionalt etikkseminar i Akershus, Oslo og Østfold

Sørmarka konferansehotell, Enebakkveien, Siggerud, Norge S Seminar
28. – 29. oktober 2017.

Straff som fortjent?

150 år etter at Dostojevskij skrev sin kjente roman «Forbrytelse og Straff», er fortsatt de etiske dilemmaene rundt dette tema like aktuelle. Når er vi ansvarlige for våre handlinger og hvordan skal uønskede handlinger straffes?

Til å belyse de forskjellige sidene av dette omfattende tema har vi fått dyktige forelesere, og vi kan friste med følgende program:

«Er vår frie vilje en illusjon og et selvbedrag, og kan vi da straffes for våre valg?» Innledning ved Atle Ottesen Søvik, Professor i systematisk teologi med fokus på vår frie vilje og det ondes problem. Kommentarer ved hjerneforsker Johan Fredrik Storm.

«Straffenivået i konkrete saker. Hvilke humanistiske vilkår bør knyttes til et straffesystem?» Ved Leif Petter Olaussen, professor i kriminologi og rettsosiologi, og har forsket mye på folks holdninger til straff.

«Den moderne strafferettens framvekst og følger i Norge» Ved Sverre Flaatten, kriminolog med fokus på samfunnsvitenskapelig forskning på strafferetten.

Det blir også god tid gruppesamtaler og muligheter for å gå turer i de vakre omgivelsene på Sørmarka. Middag og sosialt samvær med quiz om kvelden.

Det er gratis transport fra Oslo S til og fra Sørmarka.

Her kan du laste ned programmet.

Meld deg på her.

 

Påmeldingsfrist: 28. september