Hopp til hovedinnhold

KulTur 2017 til Malta

Oslo
T Temareise
– gammel historie og særegen sjarm!

Vakre Malta har en meget spennende og historisk fortid, der en betydelig kultur utviklet seg før pyramidene i Egypt ble bygd. Tallrike minnesmerker fra denne kulturen finnes rundt omkring.

Malta består av flere øyer og har tallrike havner og bukter med mange klipper og sandstrender et typisk særpreg for øylandskapet. Malta har alltid vært et brennpunkt for det som skjedde i den gamle verden, helt fra den yngre steinalder og frem til i dag, men det er to epoker som fremhever seg, megalittkulturen fra den yngre steinalderen og kulturen til Johanitterridderne.

 

REISEFAKTA:
Dato: 19. – 23. oktober 2017, 4 dager/4 netter

På grunn av reservasjon av hotellrom og flyseter, må vi ha din påmelding innen 30. mars.

Denne gangen er det Peer Gynt Tours som er vår turoperatør. De vil sende ut faktura på depositum, kr 2 500,- første uken i april, med forfall pr 7 dager.
Sluttfaktura har forfall fredag 18. august 2017.

 

Pris pr. person ved 20-24 reisende:

Dobbeltrom uten havutsikt        Kr 10 200,-

Dobbeltrom med havutsikt        Kr 10 650,-

Enkeltrom uten havutsikt           Kr 11 520,-

Enkeltrom med havutsikt          Kr 11 970,-

Pris pr. person ved 25-35 reisende:

Dobbeltrom uten havutsikt        Kr  9 995,-

Dobbeltrom med havutsikt        Kr 10 445,-

Enkeltrom uten havutsikt           Kr 11 310,-

Enkeltrom med havutsikt           Kr 11 760,-

 

Prisen inkluderer          

  • Fly Oslo – Malta t/r med Lufthansa
  • Flyskatter (kr 900,- pr. person pr. 24.01.2017)
  • Busstransport flyplass – hotell t/r
  • Skandinavisktalende guide på ankomsttransfer
  • 4 overnattinger på 4* hotell
  • 4 frokoster og 4 middager inkludert drikke* på hotellet
  • 2 lunsjer inkludert et glass drikke og en vinsmaking på utflukter
  • Utflukter med buss og guide i henhold til program

*drikke til middag består av lokal vin, øl og mineralvann.

Prisene er basert på en valutakurs 1 Euro = NOK 9,05. Vi tar forbehold om prisjusteringer som skyldes endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser. 

 

Reiseplan

Torsdag 19. oktober     Oslo – Malta

Oppmøte på Oslo Lufthavn senest kl. 07.50 for innsjekk. Vi flyr med Lufthansa LH859 med avgang kl. 09.50 og ankomst Frankfurt kl. 12.00. Flybytte og fly videre med Lufthansa LH1310 kl. 13.25, med ankomst Malta kl. 15.55.

Her blir vi møtt av skandinavisktalende guide, som følger gruppen til bussen og blir med til hotellet. Underveis får vi en kort introduksjon av Malta. Det blir innsjekk på Dolmen Resort Hotel****. Felles middag inkludert drikke på hotellet om kvelden.

http://www.dolmen.com.mt/en/

 

Fredag 20. oktober       Valletta og ”de tre byene”

Frokost på hotellet. I dag tar vi sightseeingtur til hovedstaden Valletta, festningsbyen. Det blir først en guidet tur gjennom de travle gatene og fra Barracca Gardens har vi en flott panoramautsikt over Grand Harbour. Underveis på vår tur besøker vi også den kjente St. Johns Katedralen, med sine utsmykninger og Museumskirken. Vi spiser felles lunsj på Eddie`s Cafe i Valletta inkl. 1 drikke.

Etter lunsj tar vi en «dghajsa», en fargerik havnebåt, til de tre byene Vittoriosa, Cospicua og Senglea. I Vittoriosa blir det en spasertur gjennom de trange gatene i skyggen av byens historiske bygninger. Fra Senglea Garden har vi en fantastisk 360 graders utsikt over Grand Harbour, inkludert det imponerende Fort Sant Angelo, hvor Grand Master La Valette ledet forsvaret av øya under den store beleiringen i 1565. Retur til hotellet og felles middag inkludert drikke om kvelden. En time før middag samles vi for å få kunnskap om livssyn og tro på Malta.

 

Lørdag 21. oktober       Utflukt Mdina og vinsmaking

Frokost på hotellet, før vi i dag tar turen til den tidligere hovedstaden på Malta, Mdina. Mdina er en meget gammel by, og kan spores tilbake mer enn 4000 år. Vi rusler gjennom de smale og svingete gatene opp Bastion Square, og herfra har vi en flott panoramautsikt over landskapet på Malta. Vi fortsetter så til katedralen, som ble gjenoppbygget etter det store jordskjelvet i 1693 av Lorenzo Gafa og ble hans mesterverk.

Etterpå besøker vi en vingård, som ligger bare 10 minutter unna. Her får vi en introduksjon om produksjonen, og fra den øvre terrassen har man en fantastisk utsikt over vingården. Turen avsluttes med smaksprøver av noen av de ulike vinene med lett bespisning til.
Retur til hotellet og resten av dagen til egen disposisjon. Felles middag inkludert drikke på hotellet om kvelden.

 

Søndag 22. oktober      Utflukt Gozo

Frokost på hotellet, før vi i dag tar en heldags utflukt til Gozo. Vi kjører buss til Cirewwa, og herfra blir den en 30-minutters ferjetur over til Gozo. Så snart vi nærmer oss moloen forstår vi hvorfor Gozo kalles Maltas spiskammer. Øya er mye grønnere og mer fruktbar enn karrige Malta. Vi besøker bl.a. Ggantija Temples i Xaghra, som er to svært viktige templer, reist ved siden av hverandre og som kan dateres tilbake til år 2 800 f.kr. I Victoria, som er den største byen på øya, får vi se The Citadell, som er en liten festningsby inne i byen og som er selve ”kronen” på øya.

Vi besøker også den lille pittoreske landsbyen Xlendia Bay. Det blir lunsj på Restaurant Fliegu inkl. 1 glass drikke i løpet av dagen.

Retur fra Gozo med ferje kl. 16.30, og felles middag inkludert drikke på hotellet om kvelden.

 

Mandag 23. oktober     Malta – hjemreise

Frokost på hotellet. Det blir busstransport ut til flyplassen, og fly med Lufthansa LH1277 kl. 12.25 til Frankfurt. Ankomst her kl. 15.05. Flybytte, og fly videre med Lufthansa LH858 kl. 16.20, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 18.15.

Individuell hjemreise fra flyplassen. 

 

 

Fill out my online form.