Hopp til hovedinnhold

Takk Lasse!

Nyheter Hordaland
Vi takker Lasse Sleire for god innsats i Hordaland Fylkesstyre gjennom mange år. På Fylkesårsmøtet lørdag 30 mars ble denne talen fra organisasjonsrådgiver Magnhild Bøe-Hansen lest opp som takk for alt Lasse har bidratt med.

Lasse - hva skal man si? Du er noe for deg selv!

Ja, vi er faktisk flere som tror det ikke finnes makan.

Intervjuet med deg da du ville bli kursleder i 2011 er et av de intervjuene jeg har foretatt som jeg husker best. For noen mnd siden fant jeg intervjuskjemaet fra den gangen, og det stå en gedigen JA over hele arket. Du kom inn etter Utøyatragedien og sa den hadde fått deg til å tenke, og forstått viktigheten av å delta i organisasjonslivet og med samfunnsengasjement 

Du har i løpet av de snart 8 årene du har vært aktiv fått til utrolig mye, og du har bygget en organisasjonskultur og struktur som vil sette preg i lang tid. 

Jeg kan ikke nevne alt, men det viktigste: Askøy gjenoppsto fra askene, etter hvert ble Askøy og Sotra til Vesthordland, konfirmant-tallene har vokst til godt over 1100 tallet i fylket, aldri har vi hatt flere konfirmasjonskurs og seremonier enn nå. 

Vi har fått nye flotte lokaler, et aktivt aktivitetsutvalg som skaper felleskap og koordinering av aktivitet i hele fylket. For åtte år siden hadde vi nesten ingen møteplasser å tilby eller aktivitet man kunne delta på som medlem, - hvis man ikke ville sitte i styret eller drive med seremoni. I dag er dette snudd og det har aldri  vært høyere aktivitet enn nå, og flere lavtelskertilbud. 

Og ikke minst har du utsatt en god del frivillige, konfirmanter og ansatte for løping - tortur - fangenskap, sinnsyke leger, grønn havregrøt og sprø solguder - gjennom rollespillet Opp av asken:)

Du har levd etter mottoet : Det skal være kjekt å være frivillig i Human-Etisk Forbund. Du har investert mye krefter i å skape et samlet fylke  der frivillige og tillitsvalgte føler tilhørighet på tvers av lokallags grenser. 

Men det er ikke bare jeg som vil skryte. Jeg måtte jo spørre hva noen av de andre i organisasjonen som du har jobbet mye med ville si til deg: Er du klar?

Tom Hedalen: For meg er det tre ting som karakteriserer Lasse; engasjert, samarbeidsorientert og blid. Og så er han den eneste fylkeslederen som har bedt meg opp til dans (Og vi danset)

Helene Kleppestø: Gjennomgående positiv, samtidig som han klarer å være realistisk!

Signe Lill: Han skiller seg ut på landsstyremøtene ved at han alltid sier det han mener på sin egen engasjerte måte. Godt humør og kjekt å være med. Jeg kommer til å savne han!

Siri: Moroklump som får ting gjort, engasjert og inkluderende. Når jeg tenker på Lasse så ser jeg for meg ham som sier: dette gjør vi !etterfulgt av en fantastisk latter

Christian Lomsdalen: Lasse er en duracellkanin med engasjement og positivitet. Det er vanskelig å ikke bli dratt med når han drar i gang.""Lasse har en egen evne til å tenke på det beste for hele Hordaland."

Mia: Lasse! For ein mann! For eit individ! Eg er glad for at eg fekk æra av å møte deg, og å jobbe med deg. Du er organisatorisk sterk og bygger trygge relasjoner både med ungdommen du møter og dei vaksne. Om ein lurer på noko kan ein alltid komme til deg. Hjartedøra di er alltid open. Takk for at du er deg!
 
Hege Winje: Det første jeg tenker på når jeg tenker på Lasse er engasjement. Dessuten alltid godt humør. Dessuten er han uredd og ærlig og tro mot det han mener. En utrolig hyggelig fyr jeg kommer til å savne masse!

Du hører hva som går igjen: Hyggelig, blid, engasjert, ærlig, uredd og ikke minst inkluderende.

Vi ønsker deg alle sammen lykke til videre, og gir deg et rugende tusen takk for innsatsen!

Skrevet av organisasjonsrådgiver Magnhild Bøe-Hansen