Hopp til hovedinnhold

Aktivitetshelg med konfirmanter på Austevoll

Nyheter Hordaland
Som en del av konfirmasjons-undervisningen for ungdommene fra Sunnhordland og Austevoll ble det arrangert helgetur med overnatting på skolen.

Helgeturen ble lagt til Austevoll med både faglig og sosialt opplegg, og overnatting på skolen noe ungdommene gledet seg veldig til. Kursledere og frivillige fra Human-Etisk Forbund organiserte turen med god hjelp av flere foreldre som også deltok.

Lørdagen fikk de besøk av FN sambandet. FN-sambandet i Norge er en norsk uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Målet er å øke kunnskap og skape debatt om disse temaene i Norge. Konfirmantene fikk undervisning i hvordan det å satse på skolegang til jenter på verdensbasis er et svært godt miljø- og klimatiltak. Utdanning av både gutter og jenter bidrar til økt kunnskap om hvordan ta vare på og bygge samfunnet.

Så var det tid for strandrydding, et flott tiltak for nærmiljøet. Ungdommene  gjorde en god innsats og det ble plukket mye plast og annet boss, før de avsluttet med å forske på hvordan de kan gjøre fremtiden mer miljøvennlig.

Helgen har ellers bestått av blant annet brettspill og volleyballcup.

På søndag hadde de også et godt foredrag av Asria Mohammed som snakket om konflikten i Vest-Sahara. 

Vi håper og tror at helgen ble kjekk og lærerik. Kanskje ble det knyttet nye vennskap og bekjentskap, og vi håper ungdommen tar med seg litt av det faglige og tenker videre på dette hjemme