Hopp til hovedinnhold

Årsmøte og foredrag i Tvedestrand lokallag

M Møte
Tvedestrand lokallag ønsker velkommen til årsmøte og foredrag om den "Ateistiske fare" mandag 10. februar i Tvedestrand Fjordhotell.

På dagsorden står vanlige årsmøtesaker med gjennomgang av årsmelding, regnskap og valg.

Etter årsmøtet blir det foreddrag ved Ludvig Bø og "Den ateistiske fare"

I år har Freedom of thought-rapporten lagt særlig vekt på spørsmålet om hvordan det er å være ateist rundt omkring i verden, se artikkel i Fri Tanke 

Ludvig Bø gir et innblikk i hva rapporten sier om retten til frihet fra religion og se på hvordan Norge, og vesten, stiller seg i forhold til resten av verden.

Vi hører ofte om kampen for religionsfrihet og hvor ille det er å være en religiøs minoritet i mange land. Det som ofte ikke kommer tydelig nok fram i slike sammenhenger er hvor hvordan ateister, religionsløse, blir behandlet. Mange av har sikkert hørt at moralen er gudegitt, og det beviser at ateister mangler et moralsk kompass til å påvirke handlingsmønsteret sitt. Kampen mot ateistene er derfor en kamp som kan samle omtrent alle religiøse. Hvordan er det da å være ateist rundt omkring i verden?

Om Ludvig Bø:

Ludvig Bø har en mastergrad i religionsvitenskap fra NTNU Trondheim med fokus på vestlig ekstremisme og radikalisering. Han har erfaring som foredragsholder og skribent. Ludvig jobber for tiden som praktikant hos Human-Etisk Forbund

Alle medlemmer velkomne.