Hopp til hovedinnhold

Lyst til å bli kursleder i 2020?

Agder
Vi har behov for kursledere til humanistisk konfirmasjon. Les mer her, og søk gjerne.

Trives du rundt engasjerte ungdommer på 14 år, føler du kan kommunisere godt,og synes du det kan være spennende å ta opp etiske problemstillinger med utgangspunkt i deres interesser og erfaring?

Kunne du tenke deg et tidsbegrenset og honorert engasjement på kveldstid og to korte helger fra januar til mai (fra desember for Arendal og november i Mandal)?
Da kan det være at å være kursleder for konfirmanter som velger Humanistisk konfirmasjon er midt i blinken for deg.

Les da videre og send oss en uforpliktende henvendelse på mail: agder@human.no eller ring Organisasjonsrådgiver på telefon 94860154 i kontortiden, hverdager mellom 0900 - 1500.

Du gjennomgår i tilfelle obligatorisk og god opplæring gjennom vårt kurslederkurs, og får hjelp og støtte etter behov underveis.

Humanistisk konfirmasjon i Agder
Vi arrangerer konfirmasjonskurs for nesten 500 konfirmanter i Agder hvert år, og har en flott gjeng med dyktige kursledere allerede. Men vi rekrutterer hvert år også nye, da stadig kommer til flere konfirmanter.

Engasjementet som kursleder passer godt for deg som identifiserer deg med våre verdier, og har lyst til å tilrettelegge og gjennomføre et humanistisk kursopplegg for en gruppe interesserte ungdommer.

Kurslederne våre planlegger og gjennomfører kurset i tråd med sentrale retningslinjer og i samarbeid med lokallaget. De får tilgang til en rekke læringsressurser, men må tilpasse kursinnholdet etter seg selv - og ikke minst konfirmantene.

Som kursleder må du kunne kommunisere med mennesker på 14 år, og være interessert i å ta opp etiske problemstillinger med utgangspunkt i deres interesser og erfaringer. Det stilles ingen formelle krav om forhåndskompetanse til våre kursledere, da obligatorisk opplæring blir gitt.

Les mer om hva Humanistisk konfirmasjon er her.

Tider og steder
Vi arrangerer kurs i Lyngdal, Flekkefjord, Mandal, Kristiansand, Arendal, Grimstad, Tvedestrand, Lillesand, Risør og Evje. De fleste kursene er på 20 timer + et rollespill på 24 timer og foregår på kveldstid gjennom ukene. Kurset på Evje er et helgekurs (over noen helger) + et rollespill på 24 timer. I kristiansand har vi i tillegg til kveldskurs, helgekurs og vinterferiekurs.

Spesiefiser i mail hvor du tenker det kan passe for deg å være kursleder

Honorar
Vi honorerer våre kursledere med 10.000.

Sesongen som kursleder
Som ny kursleder ser sesongen ut som følger:

  • Innen 15. oktober mottar vi søknader om å bli kursledere, og gjennomfører et kort intervju med organisasjonsrådgiver og konfirmasjonsansvarlig i lokallaget.
  • Kurslederkurs (obligatorisk) i Kristiansand den 1-3 november 2020
  • Konfirmasjonskursene begynner i januar 2019 (med unntak av Arendal som begynner i desember)
  • Rollespillet "For Nasjonen" pågår for Vest-Agder 14. til 15. mars på Lista og for Aust-Agder 28. og 29. mars på Hove utenfor Arendal.
  • Konfirmasjonsseremoniene er i slutten av april og begynnelsen av mai..

Krav om medlemskap og politiattest

  • Du må være, eller bli, medlem i Human-Etisk Forbund.
  • Kursledere må ha fylt 18 år.
  • Vi krever også begrenset politiattest da du vil jobbe med ungdom.

Mer informasjon om dette gis til aktuelle kandidater.
Søknadsfrist og intervju
Det kalles inn til intervju fortløpende, og er det ledig oppdrag så kan du søke frem til 1. november (men send gjerne inn så raskt som mulig).