Hopp til hovedinnhold

Ønsker for min begravelseMange har ønsker for hva som skal foregå i begravelsen sin. I "Min siste vilje" kan du skrive inn hva som er viktig for deg og som du vil at dine etterlatte skal vite om.

Min siste vilje

 

Du kan oppbevare Min siste vilje-skjemaet selv, eller sende det til oss i Human-Etisk Forbund. Da oppbevarer vi det i et låst arkiv for deg. Det viktigste er at dine pårørende vet om dokumentet og helst hvilken informasjon de finner der, slik at de får tak i det når de trenger det.

Det er flere valg du kan ta for din egen begravelse. Musikkstykker du ønsker at skal spilles, dikt du ønsker opplest. Ikke minst kan du gi klart utrykk for hvilket livssyn du vil at skal være gjeldene for seremonien, eller hva slags gravferdsform du ønsker.

Du trenger ikke å fylle ut hele skjemaet. Målet er ikke å planlegge hele seremonien fra A til Å Det som er viktig et at du får skrevet ned det som betyr mye for deg - hva som er din siste vilje.

Her finner du skjemaet Min siste vilje

Vil gjøre det lettere for pårørende å planlegge begravelsen

– De fleste pårørende ønsker å planlegge bregravelsen i tråd med den avdødes ønsker. Det er ikke så lett hvis man ikke har snakket om hva som er viktig på forhånd, forteller rådgiver i seremoniavdelingen, Eivind Eggen.

Han har jobbet mange år i gravferdsbransjen, og kjenner godt til dilemmaene de pårørende ofte står oppi ved planlegging av begravelse.

–Har man snakket om noen av disse elementene i forkant av dødsfallet blir det lettere for de pårørende å ta valg i planleggingsfasen. Vi håper Min siste vilje kan bidra til dette.