Hopp til hovedinnhold

Kontingent for medlemskap i Human-Etisk ForbundTakk for at du er medlem i Human-Etisk Forbund! Vi har lagt til rette for å gjøre innbetalingen digital for flest mulig av våre over 98 000 medlemmer – det er enklere for deg og grønnere for miljøet.

Justerte medlemspriser

HEFs landsmøte i 2017 vedtok å heve kontingenten, med virkning fra og med 2018. Dette er første prisjustering siden 2008, tross generell prisvekst. Se priser og typer medlemskap

Konto for medlemskontingent er 50051006000. Bruk oppgitt kid ved innbetaling.

Har du ikke kid for hånden kan du oppgi navn og fødselsdato på innbetaling, så skal vi finne deg.

Slik kan du betale kontingenten

Klikk for å lese mer om betalingsalternativene.

Avtalegiro

Automatisk årlig trekk.

Du kan nå opprette Avtalegiro med Human-Etisk Forbund.

Avtalegiro er den enkleste og mest effektive måten å betale medlemskontingenten på. Kontingenten trekkes automatisk fra konto på forfallsdato, så du slipper å huske på å betale beløpet i tide.

Dersom du ønsker du å opprette Avtalegiro, kontakt oss på medlem@human.no eller på telefon 23 15 60 10 (hverdager kl 10-14).

eFaktura

Få faktura direkte i nettbanken.

Du kan opprette avtale om eFaktura med Human-Etisk Forbund i nettbanken din.

Med eFaktura blir også jobben med å huske kontingenten mye enklere. Fakturaen dukker opp i nettbanken din. Du trenger kun å godkjenne betalingen, så gjennomføres den automatisk på forfallsdagen. Når du mottar eFaktura fra oss gjelder beløpet for hele husstanden din, dvs. alle som du betaler medlemskap for.

For å opprette eFaktura trenger du eFaktura-referansen din. Den får du ved å sende sms til 2377 med teksten: HEF EFAKTURA

Vipps faktura

Betal direkte fra Vipps-appen.

Dersom du har Vipps installert på din mobiltelefon kan du gjennomføre betalingen direkte i appen. Vipps gir deg et varsel når kontingenten er kommet, og du trenger kun å godkjenne betalingen.

Vipps-appen kan lastes ned fra Apple App Store, Google Play eller Windows Phone Store.

For å kunne betale fakturaer med Vipps må du slå på valget ”Motta regninger i Vipps” under Min profil. (Du kommer til Min profil ved å trykke på bildet eller navnet ditt rett under Vipps-logoen på forsiden.)

SMS eller e-post

Få fakturaen digitalt, betal i nettbanken.

Hvis du ikke har valgt noen av løsningene ovenfor vil vi sende deg kontingentinformasjon på e-post eller SMS (så fremt vi har e-postadressen eller mobilnummeret ditt).

Du får en lenke til fakturaen din, og kan skrive den ut hvis du ønsker. Du må selv huske å betale fakturaen i nettbanken.

Faktura i posten

Dersom du ikke ønsker å betale på annen måte.

Hvis vi ikke når deg på noen av måtene ovenfor, sender vi brevfaktura i posten.

Vi vil helst unngå dette fordi det belaster miljøet unødig, er ganske dyrt, og fordi mange synes det er tungvint å huske på å betale i tide.

Fra utlandet

Vi anbefaler å bruke nettbank

Fra utlandet anbefaler vi å bruke nettbank for å betale medlemskontigent.

Har du ikke mulighet til nettbank kan du bruke vår internasjonale kontingentkontoreferanser:

 • IBAN NR. NO5350051006000
 • SWIFT/BIC DNBANOKK

Ditt medlemskap teller

Medlemsbladet Fri tanke - omslag med Wasim Zahid

Jo flere vi er, desto sterkere stemme har vi i arbeidet for livssynsfrihet, menneskerettigheter og humanistiske verdier.


Som medlem får du:

 • Medlemsbladet Fri Tanke to ganger i året
 • Medlemspris på våre seremonier
 • 25 % rabatt på bøker fra Humanist forlag

Som medlem kan også du være med på sosiale arrangementer i ditt lokallag, samt engasjere deg som tillitsvalgt eller frivillig.


Spørsmål og svar om medlemskap

Sammen kan vi endre samfunnet!


Med over 98 000 medlemmer jobber vi målrettet – både i Norge og over landegrensene – for å styrke menneskeverd, likestilling og toleranse.

Slik jobber vi - illustrasjon

I 2020 jobber vi blant annet med:

 • Fullt skille mellom stat og kirke. Til tross for ryktene om det motsatte – statskirken lever fortsatt. Vi jobber for å fullføre den prosessen som er påbegynt.
 • Seremonirom for alle. Alle bør ha tilgang til verdige seremonirom for å markere livets store begivenheter, uavhengig av livssyn.
 • Det livssynsåpne samfunn. En ny lov for tros- og livssynssamfunn skal vedtas snart, og det er viktig at vi setter vårt preg på resultatet.
 • Slutten på prestemonopolet. I 2017 fikk vi Norges første felthumanist, og vi jobber for at også fengsler og sykehus skal få et bredere livssynsmessig tilbud.
 • Livssynsfrihet i verden. Tros- og ytringsfriheten i verden er under stort press. Vi samarbeider med søsterorganisasjoner i flere land for å bedre situasjonen.
 • Internasjonal solidaritet. Vårt mål er en verden fri for religiøs og kulturell undertrykking. Vi samarbeider med Norsk Folkehjelp om prosjekter i Rwanda og Irak.

Har du spørsmål?

Opplysninger om ditt medlemskap finner du på Min side. Se også vanligste spørsmål og svar om medlemskap.

Dersom du har andre spørsmål om kontingenten eller noen av betalingsalternativene, kontakt vår medlemsservice på medlem@human.no eller ring 23 15 60 10 (hverdager kl 10-14).