Hopp til hovedinnhold

Kontingent for 2017

Takk for at du er medlem i Human-Etisk Forbund!

Medlemskontingenten for 2017 sendes ut i løpet av mars, og i år har vi lagt til rette for å gjøre dette enklere, billigere og mer miljøvennlig for oss alle.

Vi har tidligere sendt ut kontingentfaktura per post. Nå vil vi å gjøre innbetalingen digital for flest mulig av våre 88 000 medlemmer – det er enklere for deg og grønnere for miljøet. Dessuten blir det billigere for oss, slik at vi får frigjort midler til våre kjerneoppgaver.

Slik kan du betale kontingenten

Klikk for å lese mer om betalingsalternativene.

Avtalegiro

Automatisk årlig trekk.

Du kan nå opprette Avtalegiro med Human-Etisk Forbund.

Avtalegiro er den enkleste og mest effektive måten å betale medlemskontingenten på. Kontingenten trekkes automatisk fra konto på forfallsdato, så du slipper å huske på å betale beløpet i tide.

Vi sender for tiden ut e-post og/eller sms med forespørsel om å opprette Avtalegiro til de av våre medlemmer som ikke har dette allerede. Dersom du ønsker du å opprette Avtalegiro, men ikke har fått forespørsel, kontakt oss på medlem@human.no eller på telefon 23 15 60 10 (hverdager kl 10-14).

eFaktura

Få faktura direkte i nettbanken.

Du kan opprette avtale om eFaktura med Human-Etisk Forbund i nettbanken din.

Med eFaktura blir også jobben med å huske kontingenten mye enklere. Fakturaen dukker opp i nettbanken din. Du trenger kun å godkjenne betalingen, så gjennomføres den automatisk på forfallsdagen.

For å opprette eFaktura trenger du eFaktura-referansen din. Den får du ved å sende sms til 2377 med teksten: HEF EFAKTURA

Vipps faktura

Betal direkte fra Vipps-appen.

Dersom du har Vipps installert på din mobiltelefon kan du gjennomføre betalingen direkte i appen. Vipps gir deg et varsel når kontingenten er kommet, og du trenger kun å godkjenne betalingen.

Vipps-appen kan lastes ned fra Apple App Store, Google Play eller Windows Phone Store.

For å kunne betale fakturaer med Vipps må du slå på valget ”Motta regninger i Vipps” under Min profil. (Du kommer til Min profil ved å trykke på bildet eller navnet ditt rett under Vipps-logoen på forsiden.)

SMS eller e-post

Få fakturaen digitalt, betal i nettbanken.

Hvis du ikke har valgt noen av løsningene ovenfor vil vi sende deg kontingentinformasjon på e-post eller SMS (så fremt vi har e-postadressen eller mobilnummeret ditt).

Du får en lenke til fakturaen din, og kan skrive den ut hvis du ønsker. Du må selv huske å betale fakturaen i nettbanken.

Faktura i posten

Dersom du ikke ønsker å betale på annen måte.

Hvis vi ikke når deg på noen av måtene ovenfor, sender vi brevfaktura i posten.

Vi vil helst unngå dette fordi det belaster miljøet unødig, er ganske dyrt, og fordi mange synes det er tungvint å huske på å betale i tide.

Ditt medlemskap teller

Som HEF-medlem støtter du livssynsfrihet, menneskerettigheter og humanistiske verdier.

Human-Etisk Forbund - collage

Vi jobber målrettet – både i Norge og over landegrensene – for å styrke menneskeverd, likestilling og toleranse. I 2017 jobber vi blant annet med:

  • Fullt skille mellom stat og kirke. Til tross for nyhetene om det motsatte – statskirken lever fortsatt. Vi jobber for å fullføre den prosessen som er påbegynt.
  • Seremonirom for alle. Alle bør ha tilgang til verdige seremonirom for å markere livets store begivenheter, uavhengig av livssyn.
  • Det livssynsåpne samfunn. En ny lov for tros- og livssynssamfunn skal på høring i 2017, og det er viktig at vi setter vårt preg på resultatet.
  • Slutten på prestemonopolet. I 2016 fikk vi Norges første felthumanist, og vi jobber for at også fengsler og sykehus skal få et bredere livssynsmessig tilbud.
  • Livssynsfrihet i verden. Tros- og ytringsfriheten i verden er under stort press. Vi samarbeider med søsterorganisasjoner i flere land for å bedre situasjonen.
  • Internasjonal solidaritet. Vårt mål er en verden fri for religiøs og kulturell undertrykking. Vi samarbeider med Norsk Folkehjelp om prosjekter i Rwanda og Irak.

Les om HEF-året 2016

Sammen kan vi endre samfunnet

Nå er vi over 88 000 medlemmer!

Graf over medlemstall i Human-Etisk Forbund 1956-2017Ikke siden tidlig på 1980-tallet har flere meldt seg inn i Human-Etisk Forbund. I 2016 fikk vi hele 5258 innmeldinger, og trenden fortsetter i 2017.

Samfunnet vårt er i endring, spesielt nordmenns holdninger til tro og livssyn. Ved å stå sammen har vi en sterk stemme for at Norge møter fremtiden på en god måte, med humanistiske verdier og menneskene i sentrum.

Medlemsfordeler

Fri tanke - magasinforside

Som medlem får du:

  • Medlemsbladet Fri Tanke to ganger i året
  • Medlemspris på våre seremonier
  • 25 % rabatt på bøker fra Humanist forlag

Som medlem kan også du være med på sosiale arrangementer i ditt lokallag, samt engasjere deg som tillitsvalgt eller frivillig.

Se spørsmål og svar om medlemskap

Har du spørsmål?

Nøl ikke med å kontakte oss dersom du har spørsmål om kontingenten eller noen av betalingsalternativene.

Disse kan rettes til medlem@human.no eller på telefon 23 15 60 10 (hverdager kl 10-14).