Hopp til hovedinnhold

Bli med å arrangere navnefest

Vil du hjelpe oss å lage vakre og minneverdige seremonier?
Nyheter Navnefest Bli frivillig

Humanistisk navnefest er en flott måte å ønske barn velkommen til verden, og er åpent for alle som ønsker en seremoni på et humanistisk grunnlag. Foreldrene tar barnet med for at familie og venner skal få hilse på barnet og for at barnets navn skal bli "offentlig" kjent. I tillegg til en tale inneholder seremonien kulturinnslag som musikk, sang og diktlesning. Seremonien er for flere barn om gangen, varer i underkant av en time og foregår i et egnet lokale i nærmiljøet.

Det er våre lokallag som arrangerer seremoniene, og vi trenger engasjerte frivillige som kan hjelpe til å skape en vakker ramme rundt et av livets store øyeblikk.

Linda Dahle på talerstolen– Sitter igjen med et smil om munnen

Linda Dahle er leder for navnefestutvalget i Trondheim. Hun ble med som frivillig etter selv å ha opplevd Humanistisk navnefest.

– Jeg fikk spørsmål i etterkant av vår første sønns navnefest om jeg ville være med å arrangere navnefester i Trondheim. Det ville jeg selvfølgelig da jeg selv hadde deltatt og sett hvilken fin feiring navnefest er. Jeg ønsket gjerne å bidra til at flere skulle få muligheten til en slik feiring.

Hun forteller at de frivillige som arrangerer navnefestene har det veldig trivelig i lag. Men det aller beste er selve seremonidagene.

– Det er det absolutte høydepunktet. De nydelige ungene, festkledde og trivelige familier og gjester, stemningsfull musikk og høytidelig stemning. Etter en seremonidag sitter jeg igjen med et smil om munnen og godfølelse.

Se også: Bli med å arrangere konfirmasjon

Noe for deg?

Å være frivillig på navnefest passer særlig godt for deg som:

  • er glad i barn
  • har sans for estetikk og høytidelige rammer
  • vil bidra til å gi et humanistisk alternativ til dåp i ditt nærområde.

Du identifiserer deg med våre verdier, og er helst medlem i Human-Etisk Forbund.

Alle som melder seg som frivillige får praktisk opplæring i regi av forbundet. Det er mulig å ta på seg mer ansvar etter hvert som man lærer mer om arbeidet.

Kontakt ditt fylkeslag for å melde din interesse!