Hopp til hovedinnhold

Dialog og debatt

Vil du være med på arrangementer om filosofi, etikk og livssyn?
Bli frivillig

Human-Etisk Forbund holder arrangementer i hele Norge.

Vårt mål er å skape arenaer for debatt i aktuelle saker som angår etiske verdier og det humanistiske menneskesynet. Vi ønsker å bidra til dialog og refleksjon på tvers av religioner og livssyn.

– I Human-Etisk Forbund er vi for trosfrihet. Vi kjemper jo nettopp for trosfrihet, og dialogen. Det går an å være i et sekulært godt samfunn, hvor folk kan ha sin ulike tro, sier Kjetil Nordbø, tidligere lokallagsleder i Stavanger.

Temamøte i Stavanger. Videosnutten er hentet fra vår jubileumsfilm "I humanismens tjeneste. 60 år med kamp for frihet og likeverd".

Mange møteplasser

Fylkeslagene tilbyr et stort spenn av ulike aktiviteter og arrangementer som medlemmer kan bli med på, og noe er også åpent for ikke-medlemmer. Her er noen av de vanligste aktivitetene:

Frokostmøte
Start dagen med en dagsaktuell debatt eller foredrag. Vi byr på frokost og kaffe.

Etikkseminar
Etikkseminarene er en fin inspirasjon og sosial møteplass for medlemmer, med opplysning, fordypning og samtale rundt et gitt tema. Innenfor denne rammen kan vi dels oppdatere oss på saker forbundet prioriterer høyt, dels reflektere over andre temaer som er relevante for vårt livssyn.

Filosofikafé
På filosofikafé kan du ta en pause, tenke litt dypere og lengre, og kanskje bli litt klokere! Å delta på en filosofikafé krever ikke utdannelse, teoretisk kunnskap eller at du har fasitsvarene, bare at du har evnen til å tenke gjennom ting og reflektere om dagens tema.

Filmkveld
Glad i film? Lysten på popkorn? Bli med på Humanistisk Filmkveld! Alle filmene vi viser på Humanistisk Filmkveld vil være sterke og underholdende filmer, som utfordrer oss, gir nye perspektiver – eller rett og slett får i gang en god latter. Arrangementet er et gratis drop-in tilbud.

Temamøte
Temamøtene er en arena for å ta opp aktuelle etiske problemstillinger, et viktig tilbud til våre medlemmer, men åpent for alle. Temamøtene viser bredden i problemstillinger som opptar dagens humanister og humanistbevegelse.

Skolebesøk
En skolebesøker er en som representerer HEF i skolesammenheng, og kan enten fortelle om det humanistiske livssynet eller om Humanistisk konfirmasjon. Skolebesøkene er stort sett tilpasset ungdomsskoler og videregående skole, men i noen tilfeller får HEF også forespørsler fra barneskoler om å komme på besøk.

Arrangementer der du bor?

Finn kommende arrangementer i ditt nærområde ved å velge ditt fylkeslag i nedtrekksmenyen under.

Aktivitetene varierer fra fylke til fylke og er i stor grad avhengig av frivillige krefter. Hvis du ønsker å bidra til arrangementer der du bor, kontakt fylkes- eller lokallaget ditt!