Hopp til hovedinnhold

Fredsprisen 2018 – bli med på feiringen!Human-Etisk Forund går i fakkeltoget for fredsprisvinnerne Denis Mukwege og Nadia Murad.

Den kongolesiske legen Denis Mukwege og den jesidiske menneskerettighetsaktivisten Nadia Murad får Nobels Fredspris 2018 for sitt arbeid for å bekjempe seksuell vold i krig og hjelpe ofrene.

Trond Enger - portrett

 
– Human-Etisk Forbund gratulerer fredsprisvinnerne med denne viktige og velfortjente prisen, sier vår generalsekretær Trond Enger.

– Gjennom vårt samarbeid med Norsk Folkehjelp gir vi krisehjelp og støtte til jesidiene i Irak, og humanister i Norge har fått kjennskap til de grusomme konsekvensene av seksuell vold i krig. Derfor er vi spesielt glade for at årets fredspris går til arbeidet for å bekjempe nettopp dette.

Vårt arbeid mot kjønnsbasert vold

Sammen med Norsk Folkehjelp og deres partnerorganisasjoner tilbyr Human-Etisk Forbund krisehjelp, beskyttelse og legehjelp til kvinner og jenter fra jesidifolket som har unnsluppet IS. Vi jobber også for å bekjempe vold mot kvinner i Rwanda.

Natalie Milde skal holde appell under fakkeltoget i Oslo 10. desember. Selv overlevde hun Utøya. I 2016 reiste Natalie til Kurdistan-regionen i Irak, for å besøke prosjektene våre sammen med Ambassadørkorpset i Human-Etisk Forbund.

Natalie Milde - portrett

Jeg hadde aldri tidligere vært i en flyktningleir. Å være der og høre de grufulle historiene som ble fortalt av jenter som hadde unnsluppet IS etter å ha levd som sexslaver hos dem, gjorde et sterkt og varig inntrykk.

Våre prosjekter i Irak og Rwanda bistår utsatte grupper og forebygger kjønnsbasert vold og diskriminering. Du kan hjelpe oss ved å gi et engangsbeløp eller bli fast giver:

Gå med oss i fakkeltoget

Plakat for fakkeltoget

Vi går i fakkeltoget i Oslo mandag 10. desember for å hedre fredsprisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege, og håper du har lyst til å gå sammen med oss!

Før fakkeltoget samles vi i Brugata 19 fra kl 16.30 for varm suppe, kaffe og pepperkaker, og det blir tale ved generalsekretær Trond Enger. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Bli med på fredsprisfest og fakkeltog

 
Vi er også medarrangør for to seminarer fredag 7. desember. Les mer og meld deg på: