Hopp til hovedinnhold

#HumanJul

Bli med å styrke medmenneskelighet og samhold i juletiden!

Julen er fra gammelt av en lysfest, en feiring av at sola snur og at det går mot lysere tider. At vi mennesker holder fest når det er som mørkest er en tradisjon vi finner igjen over hele verden.

Er det én ting de aller fleste mennesker har til felles, uavhengig av religion og livssyn, så er det ønsket om medmenneskelighet og samhold. Vi ønsker å bruke denne tiden til å kaste litt lys over disse humanistiske verdiene. Julen er en god anledning til å tenke over hva vi kan bidra med for våre medmennesker.

Tross alt – uansett hva vi tror på, må vi ha tro på hverandre.

 Del #HumanJul på FacebookDel #HumanJul på Twitter
Hjelp oss gjerne å spre budskapet!

Humanisme over landegrensene

Vi engasjerer oss for at frihet og menneskerettigheter skal komme alle til gode.

Humanisme over landegrensene - collage

Nobels Fredspris 2017 er tildelt den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN). Vi er stolt partnerorganisasjon til ICAN, og var med på feiringen 10. desember.

Vårt mål er en verden fri for religiøs og kulturell undertrykking, og vi samarbeider med Norsk Folkehjelp om å støtte kvinner i Rwanda og jesidiene i Irak. Støtt vårt internasjonale arbeid

Vi formidler IHEUs Freedom of thought-rapport om tanke- og trosfrihet i verden i desember. Årets rapport viser grove overgrep mot ikke-religiøse.


Som medlem i Human-Etisk Forbund
er du med på å styrke humanistiske verdier som solidaritet og menneskeverd – i Norge og over landegrensene.

Hva er jul for deg?

Det er mange måter å være norsk på, og det er mange måter å feire jul på. Heldigvis. Det som forener oss er våre felles verdier. Så vi spør: hva er jul for deg?

Del din julefeiring og julens verdier med #HumanJul eller #minjul i sosiale medier!

 

...

Relaterte artikler

Vi må ha tro på hverandre

: – Det er viktig at vi står sammen om de grunnleggende verdiene som forener oss, uavhengig av tro og livssyn, skriver vår styreleder Tom Hedalen.

Støtt arbeidet mot undertrykking og diskriminering

: Human-Etisk Forbund og Norsk Folkehjelp samarbeider i kampen mot religiøs og kulturell undertrykking. Her kan du donere eller bli fast giver.

Rapport viser grove overgrep mot ikke-religiøse

: I hele 12 land risikerer man dødsstraff for å forlate statsreligionen og erklære seg som ikke-religiøs.

Bli med oss i fakkeltog for fredsprisvinnerne!

: 10. desember deles Nobels fredspris ut til den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN).

Juletradisjoner og julens historie

: Julen er en høytid som har tatt opp i seg en rekke tradisjoner fra ulike tidsepoker og kulturer i verden. Visste du at ordet jul stammer fra det norrøne ordet jól?

Jul og julefeiring

: Human-Etisk Forbund får ofte spørsmål om julefeiring. Feirer humanister jul? Hvorfor er vi imot julegudstjenester i skoletiden, og hva slags førjulsmarkering kan man ha i stedet? Svarene får du her.

Inkluderende juleavslutninger

: Alle elever, også de som ikke skal delta på skolegudstjeneste i desember, har krav på hyggelige aktiviteter og en fin førjulstid.

#MinJul: hva er jul for deg?

: Det er mange måter å være norsk på, og det er mange måter å feire jul på. Heldigvis. Det som forener oss er våre felles verdier.
Se alle