Hopp til hovedinnhold

Derfor ble jeg medlem!

Vi er straks 100 000 medlemmer. Her møter du fire personer som har meldt seg inn i Human-Etisk Forbund denne høsten.
Nyheter Medlemskap

Samfunnet er i endring, og Human-Etisk Forbund vokser stadig. Vi har nå straks 100 000 medlemmer og er verdens største humanistiske livssynssamfunn! 

Vi ønsker å vite hva som gjør at folk melder seg inn i dag, og forhørte oss derfor med noen av våre nyeste medlemmer.

Har du spørsmål om medlemskap i Human-Etisk Forbund? Få svar her! 

– Det internasjonale arbeidet for menneskerettigheter er viktig

Daniel Raustein, 20 år. Stavanger. Jobber som servitør. Rund Daniel.jpg

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg konfirmerte meg kristelig ettersom det var vanlig der jeg kommer fra, men jeg har aldri vært kristen. Jeg syntes derimot det var mye godt i religion. Det var vel ikke før kirkens kamp mot ekteskap mellom mennesker av samme kjønn at jeg fikk et negativt forhold til kirken. Da jeg valgte å melde meg ut ville jeg også bli medlem i noe annet.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg synes det er viktig å sette mennesker i fokus og å hjelpe hverandre. I mine øyne er det internasjonale arbeidet for menneskerettigheter og humanistiske verdier viktig. Å sikre ytringsfrihet i en religiøs kontekst er også betydningsfullt.

– Jeg har blitt mer opptatt av humanistiske betraktninger

Heidi Lunne, 52 år. Tønsberg. Jobber som apoteker. Rund Heidi.jpg

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg har vært medlem av Den norske kirke siden jeg ble født. Jeg har vært kristen frem til jeg passerte midten av førtiårene. Da sluttet jeg etter mange runder med meg selv om hvorfor jeg var det og hva jeg egentlig trodde på. Nå 7-8 år etterpå har jeg ikke angret på dette. Nå er jeg nysgjerrig på livet på en helt annen måte og er mer opptatt av humanistiske betraktninger. Det oppleves godt å ikke ha det bibelske perspektivet på livet. Jeg opplever større frihet og en veldig lettelse inni meg. For å bruke en kristen klisje så føler jeg meg herlig gjenfødt. Jeg føler jeg har fått starte livet på nytt.


Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg kjenner ikke forbundet så godt, men likte Fri tanke-bladet veldig godt. Det er flott at dere jobber med alternativer til de tradisjonelt religiøse seremoniene.

 

– Det er på tide at jeg tar et standpunkt som kommer fellesskapet til gode

Espen Bergman, 39 år. Lillesand. Jobber som prosjektleder i OPS Composite Solutions AS.

Rund Espen.jpg

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?
Jeg er opprinnelig konfirmert i kirken slik som "alle" andre gjorde der jeg kom fra på bibelbeltet, til tross for at det aldri har gitt meg mening. Nå som jeg har blitt voksen og har egne barn er det viktig for meg at barna velger det som er rett for dem og ikke hva som er rett for andre. Det skal være greit å velge seg en partner av samme kjønn, identifisere seg slik man vil og være troende, ateist eller agnostiker uten at noen skal mene at det er feil. Eldste jenta er konfirmert i Human-Etisk Forbund og nestemann er klar for kurs. Det er på tide at jeg også tar et standpunkt som kommer fellesskapet til gode.

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg identifiserer meg godt med kampsakene i Human-Etisk Forbund og synes det er vanskelig å velge en som viktigst, men det må bli ytringsfrihet. Hvis alle står opp for seg selv og andre, og sier akkurat det de mener uten å bli forfulgt, vil mye løse seg på sikt.

 

– Jeg syns det er fint at Human-Etisk Forbund har seremonier for ikke-religiøse

Naritsa Larsen Risbø, 18 år. Eidsvoll. Går siste året på videregående og jobber deltid i butikk.

Hvorfor har du meldt deg inn i Human-Etisk Forbund?Rund Naritsa.jpg
Jeg konfirmerte meg gjennom Human-Etisk Forbund for 3 år siden og tenkte ikke noe særlig over om jeg var et medlem eller ikke før for en liten stund siden. Jeg sjekket nettsiden og meldte meg inn!

Hva mener du er det viktigste Human-Etisk Forbund jobber med?
Jeg synes det er kjempefint og viktig at Human-Etisk Forbund har muligheter for folk som ikke vil vies, konfirmeres eller døpe barnet sitt i kirken. Selv ble jeg ikke døpt, så da fikk jeg valget om enten å døpe meg for å konfirmere meg i kirken, eller å velge Humanistisk konfirmasjon, falt valget på det siste. Jeg har alltid visst at jeg ikke er troende på noen måte. Jeg er veldig glad for valget mitt. Konfirmasjonskurset var svært lærerikt og noe jeg aldri vil glemme.


Vi ønsker Daniel, Heidi, Espen, Naritsa og alle andre nyinnmeldte hjertelig velkommen som medlemmer!