Hopp til hovedinnhold

Nyheter

119.000 barn kan være ulovlig registrert

Humanistisk-navnefest-HEF-00193_500_jpg.jpg
Human-Etisk Forbund har på vegne av syv personer sendt inn en klage til Datatilsynet, knyttet til Den norske kirkes medlemsregister. Er ditt barn også registrert uten at du vet det?

To livssyn – slik valgte de å gifte seg

Nyheter Vigsel
58-2.jpg
Han er humanist og hun er kristen. Da de skulle gifte seg fant de en løsning som reflekterte begges livssyn. 7. august sto den humanistiske vielsen, og 8. august ble brudeparet velsignet i kirken.

Leserinnlegg: Vi må tenke nytt om gravferd

Skrevet av Siri Hortman - Nestleder i Hordaland regionlag Nyheter HEF i media
pexels-gravplass.jpg
Overlat kirkegårdene til dem som det betyr noe for. Selv kunne jeg gjerne blitt skylt i do, eller drysset over rosebedet mitt.

Forsvaret ansetter ny felthumanist!

Nyheter Livsveiledning
happyhuman.jpg
Ansettelsen av Norges første felthumanist har vært en suksess. Nå søker Forsvaret etter enda en felthumansist, som skal ha tilholdssted i Bardu, Tromsø.

Om koronavaksinen og vaksinemotstand

Nyheter Kritisk tenkning
Tone_superkomprimert.jpg
Spørsmålene og forventningene knyttet til en forestående koronavaksine har satt vaksiner og vaksinemotstand på dagsordenen. Vi har sjekket inn med immunolog og førstelektor ved Institutt for biovitenskap UiO, Tone Gregers – Vil vi få en koronavaksine og hvorfor kan det oppstå motstand mot den?

Vi krever fritaksrett for elever ved religiøse privatskoler

Nyheter Høringer
Høringssvar.jpg
Det er ett av tre krav Human-Etisk Forbund stiller til den nye loven som skal styre skolene i Norge.

Humanistisk ungdom med digital sommerleir

Nyheter
digital sommerleir.png
Den tradisjonsrike sommerleieren til Humanistisk ungdom er den viktigste møteplassen for unge humanister i Norge. Opptil 150 ungdom fra hele landet samles hvert år for faglig og sosial moro. I år måtte komiteen tenke nytt da de skulle arrangere.

Uttalelse: Human-Etisk Forbund støtter #BlackLivesMatter

Nyheter Uttalelser
Hender.jpg
Med drapet på George Floyd i Minnesota, USA, har mangelen på likebehandling for etniske minoriteter i det amerikanske samfunnet fått fornyet oppmerksomhet. Dette gir alle land en påminnelse om viktigheten av likeverd og menneskerettigheter for alle.

Avlyse bryllupet? Sjekk hva dette paret gjorde

Nyheter Vigsel
Vielse (23).jpg
Lene Bergan og Sverre Kolstø giftet seg humanistisk på dagen 20 år etter at de møttes. Men bryllupet ble ikke avholdt helt etter planen. Gjestene satt nemlig i hver sin stue og fulgte vielsen på livestream.

Bli kjent med vår første praktikant i London

Mahalet test.jpg
Mahalet Tadesse (23) er norsk «pionerpraktikant» i humanistbevegelsens paraplyorganisasjon, Humanists International, i London. Det er Human-Etisk Forbund som finansierer den nye praktikantstillingen.