Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Hva lurer konfirmantene på?

AdobeStock_291371454-min.jpeg
Konfirmanter er spørrende vesener. Det er ikke alltid lett for kurslederen å besvare spørsmål som "Hva er sex?" eller "Hvordan vet man at man er homofil?" – Det viktigste jeg har lært er at det er best å være ærlig, sier kursleder Tony.

Mener Bala er i livsfare

Elvis Nwosu.jpg
Etter at Mubarak Bala, lederen av The Humanist Association of Nigeria, ble arrestert for blasfemi, har det kommet sterke reaksjoner. Elvis Chi Nwosu håper at flere vil engasjere seg for hans løslatelse.

Kjære konfirmant!

Skrevet av Marit-Elisabeth Wernberg – kursansvarlig Voss Nyheter Konfirmasjon
Konfirmasjonsseremoni-2019-HEF-00118_1920- Foto_Herman_Dreyer.jpg
I dag skulle du egentlig ha stått opp og tenkt "dette er min dag". Du skulle ha kledd deg i ditt fineste tøy, og stylet håret etter beste evne. Kanskje du hadde vært litt nervøs fordi du skulle lese dikt, spille musikk eller holde tale i seremonien.

Bryllupet ble avlyst, men så kom løsningen

Nyheter Vigsel
Toppbilde_komprimert.jpg
Inez Patricie Kronberg og Aleksander Andersen Moe skulle ha giftet seg i København, men på grunn av koronakrisen ble bryllupet avlyst. Heldigvis kunne vår vigsler stille opp på kort tid, og kjærligheten ble feiret samme dag som planlagt.

Lederen for nigerianske humanister er arrestert for blasfemi

FreeMubarakBala+-+Facebook+-+Link+Photo.png
Mubarak Bala, lederen av Humanist Association of Nigeria, ble på tirsdag arrestert i Kaduna, Nord-Nigeria, angivelig for å ha brutt landets blasfemilov.

Stor vekst for lite lokallag

Gjerdrum_i_Akershus-min.jpg
I 2013 lå Rune Skjefstad på en strand i Hellas og tenkte over hva slags ansvar han skulle ta i verden. I dag er han en del av en engasjert gjeng som driver Gjerdrum lokallag. Til tross for at de er små er de er en viktig bidragsyter i lokalsamfunnet.

Oppsiktsvekkende maktavståelse fra Stortinget

Skrevet av Even Gran - seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund Nyheter Opplysningsvesenets fond
Stortinget-lovebakken.jpg
Et enstemmig storting legger opp til at Den norske kirke skal få førstevalget og grovt sett få forsyne seg med det de vil ha av Opplysningsvesenets fond.

Boka gjør verden bedre

Skrevet av Marianne Egerdal - markedsansvarlig i Humanist forlag Nyheter
bokhjerte-bilde.jpg
De fleste gamle oppfinnelser har det med å bli utkonkurrert av nye. Ofte kaller vi det framskritt, og det med god grunn. Vaskebrettet var kjekt, men vaskemaskinen er bedre. Ingen av oss ville drømme om å sende en budbringer av gårde med et håndskrevet brev, e-post er raskere. Men boka er her fremdeles.

– Den gode dialogen med konfirmantene driver meg

Paul.jpg
Paul Wilkie har vært kursleder i Moss i 20 år – tror han. Han har nemlig mistet tellingen. – Det beste med å være kursleder er å se hvordan ungdommene i løpet av kurskveldene utvikler seg, åpner seg mer og viser at de er opptatte av en god del ting i samfunnet.

Koronarefleksjoner fra et humanistisk synspunkt

Nyheter Artikkel
korona-virus.jpg
Livssynet humanisme handler kanskje aller mest om å forsone seg med livets realiteter, og ikke basere oss på ønsketenkning.