Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Digitale medmennesker

Nyheter Frivillige Medlemskap
digitale-medmennekser.jpg
Flere lokallag tar nå i bruk møteplasser på nett. Det er et stort ønske om å holde kontakten med medlemmer, tillitsvalgte og andre i lokalsamfunnet.

Humanistiske konfirmasjoner arrangeres med ny dato over hele landet

Nyheter Konfirmasjon
Konfirmasjonsseremoni-2019-HEF-00111_1000- Foto_Herman_Dreyer.jpg
17.mars avlyste vi alle vårens konfirmasjonsseremonier. I dag, to uker senere, tilbyr vi ny seremoni til alle våre konfirmanter!

Humanist forlag 25 år!

Nyheter
gratulerer med.png
I dag kan Humanist forlag feire 25 år med bokutgivelser. Og selv om verden har endret seg ganske mye på et kvart århundre, er målsettingen og grunnverdien fortsatt den samme – å fremme humanismen.

Ny tros- og livssynslov: – Et viktig skritt i retning av full livssynslikestilling

Stortinget-HEF-00353_1000.jpg
På onsdag la Familie- og kulturkomiteen på Stortinget fram sin innstilling til ny tros- og livssynslov.

– Spesielt viktig med eit tilbod no

Nyheter
Lone på hjemmekontor.jpg
I haust opna samtalerommet til studenthumanist Lone for fyrste gong. Eit halvt år seinare har dei mest inngripande tiltaka i fredstid vorte innført i Noreg. Korleis snakke med studentar når dei ikkje kan banke på døra hennar? Lone tek utfordringa på strak arm!

- Føler seg glemt av myndighetene

jesidier-i-dohuk-flyktningsleir (1).jpg
Intervju med Mandana Avesta Hendessi, jobber med hjelpeprosjektene Human-Etisk Forbund støtter for jesidiene i Irak. Leder av Norsk Folkehjelps kontor i Dohuk i Kurdistan, Nord-Irak.

Religionsfriheten skal gjelde alle, ikke bare den religionen man selv tilhører

familievernkontor-skilsmisse.jpg
Hva om et homofilt par med barn i en skilsmisseprosess må gå til obligatorisk mekling på et kirkelig kontor, etter å ha slitt med fordømmende holdninger fra kristne hele livet?

– Tenk langsiktig og ikke gi dere

Tildekket feb2020_Foto Magne Kvalbein.jpg
Etter mange års jobbing, har endelig Hamar kommune fått på plass et seremonirom som passer til alle livssyn. Magne Kvalbein i Human- Etisk Forbund Hamar og omegn lokallag mener at langsiktig jobbing, og positivitet har vært nøkkelen til suksess.

– Strengere lover gir ikke færre aborter

Nyheter Abort Likestilling
berit-austveg-abort.jpg
– Hvorfor skal kvinner skamme seg for å ta ansvar for sitt eget livsløp og for sin egen familie? Legen og forfatteren, Berit Austveg skulle ønske at det ble slutt på skammen rundt abort.