Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Hvem er de amerikanske sekulære?

Skrevet av Politisk rådgiver Even Gran Nyheter
usa2.jpg
Mange sekulære i USA føler de må holde livssynet sitt skjult, spesielt de som bor i de mest religiøse delene av landet, ifølge en undersøkelse som kom tidligere i år.

Dialog motvirker polarisering

Skrevet av Generalsekretær Trond Enger Nyheter HEF i media
man-2814937_1280.jpg
Dialog er konfliktdempende og forebygger polarisering, men god dialog er krevende.

Vi står med polske kvinner

polsk abortsymbol med hashtagg Vi står med polske kvinner
Frihet til å bestemme i egne liv er en grunnleggende humanistisk verdi. Derfor vil vi  vise vår støtte til polske kvinner, som nylig ble offer for nok en innstramming i abortrettigheter på grunn av kristenkonsverativ innblanding i politikken.  

Utredning om aktiv dødshjelp etterlyses

Skrevet av Generalsekretær Trond Enger Nyheter Aktiv dødshjelp HEF i media
Trond-Enger_mai2018b.jpg
NRK har den siste tiden latt oss få del i opplevelsene til familier som har reist til Sveits for å la sine kjære få hjelp til å dø. Felles for disse pasientene er at de har hatt såkalte terminale sykdommer der utfallet er døden.

Medlemsrekord: Magdalena er medlem nr 100 000

Nyheter Medlemskap
Magdalena er medlem nr 100 000.jpg
2020 markerer en milepæl for Human-Etisk Forbund. Aldri har vi vært så mange organiserte humanister i Norge. Magdalena Halås (36) fra Jessheim sto bak innmeldingen som sendte oss inn i jublende rekordstemning!

Aftenposten ødelegger i kampen mot falske nyheter

Skrevet av Kommunikasjonssjef Marit Øimoen og politisk seniorrådgiver Even Gran Nyheter Kritisk tenkning HEF i media
Marit og Even2.jpg
Forrige helg gjorde Aftenposten det de avstod fra i mai i år: lot vitenskapsfornekterne bak «Folkets strålevern» brette sin falske informasjon over en helside i lørdagsavisen. Som redaktørstyrt medium kan ikke Aftenposten skyve ytringsfrihetsargumentet foran seg.

Var gravid da ektemannen ble arrestert

Nyheter Internasjonalt arbeid
FreeMubarakBala.png
I den tiden Mubarak Bala har vært arrestert har han blitt far for første gang. Nå er det 180 dager siden Bala ble arrestert for blasfemi, og og ingen vet enda hva slags behandling han kan vente seg av rettsvesenet i Nigeria. I verste fall kan det ende med døden.

Trondheims egen studenthumanist

Nyheter
emma-7711_1600px.jpg
Emma Skjølberg er til stede for studentene på NTNU, som studenthumanist. – Jeg tror at jeg vil dekke et behov, sier hun.

– Viktigere enn noen gang å være meg selv

Nyheter
Edvin toppbilde.jpg
Edvin ble skallet ned av en som ikke likte legningen hans. – Det har tent en flamme i meg. Nå har jeg virkelig lyst til å bekjempe hatkriminalitet, sier han.