Hopp til hovedinnhold

Nyheter

Human-Etisk Forbunds generalsekretær er ny leder for samarbeid mellom tros- og livssynssamfunn i Norge

Nyheter
Trond-Enger_mai2018.jpg
Trond Enger, generalsekretær i Human-Etisk Forbund, ble mandag kveld valgt til ny leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).  

Når dødsstraff blir spill for galleriet

Skrevet av Generalsekretær Trond Enger med internasjonal fagansvarlig Ina Nygård Mossin Nyheter Internasjonalt arbeid
Avijit-Quote-3-1024x427-1.png
For seks år siden ble den profilerte bloggeren og ateisten Avijit Roy brutalt myrdet av en gruppe islamske ekstremister. Tidligere denne måneden ble fem av hans drapsmenn dømt til døden for ugjerningen. Men dødsstraff til Avijit Roys drapsmenn gir ikke bedre kår for tros- og ytringsfriheten i Bangladesh.

Ungarsk ateist mistet jobben etter kritisk blogginnlegg om dåp

Nyheter Internasjonalt arbeid
Gáspár Békés, ungarsk ateist
I innlegget kritiserer han praksisen ved å døpe barn. Oppsigelsen av Békés føyer seg inn i en svært urovekkende trend der kristne «familieverdier» brukes instrumentelt for å kneble meningsmotstandere og innskrenke grunnleggende rettigheter i Europa.

Ingen frihet uten ytringsfrihet

Skrevet av Seniorrådgiver og redaktør for antologien Ingen frihet uten ytringsfrihetArnfinn Pettersen Nyheter Ytringsfrihet
Arnfinn_toppbilde.jpg
Det er nødvendig å diskutere, grundig, saklig og med innestemme, hvordan vi skal skape et ytringsklima der det er plass til alle som ønsker å ytre seg.

Langsiktig arbeid for ikke-religiøse asylsøkere gir resultater!

Josef Moradi, humanistprisen2019.jpg
26. januar i år fikk den afghanske ateisten og humanisten Josef Moradi endelig opphold i Norge. Dommen kom seks år etter at Moradi kom til Norge og søkte om asyl for første gang.  

Søk midler til kritisk tenkning fra Borghild Ros studiefond

Nyheter
Studenthumanist-Lone-HEF-01264_1920.jpg
Human-Etisk Forbund utlyser jevnlig stipender fra Borghild Ros studiefond. Ifølge statuttene deles midlene ut til en eller flere søkere som foretar studier, reise, utredning og lignende innen livssynshumanistiske formål.

Hjelpekilden inn på statsbudsjettet

Nyheter Uttalelser
pexels-barn-jenter-leker-klemmer-høst.jpg
Staten må bidra til at veien ut av lukkede trossamfunn blir så smertefri som mulig.

Forfulgte humanister trenger vern

Nyheter Uttalelser
FreeMubarakBala.png
Humanister, ateister og ikke-troende diskrimineres i minst 106 av verdens land. I 12 av disse kan vårt livssyn potensielt straffes med døden. Forfulgte humanister trenger vern, på lik linje med religiøse på flukt.

Endelig! Får beskyttelse som humanist

Nyheter Humanistprisen
Josef Moradi, humanistprisen2019.jpg
Et historisk vedtak ble gjort 26.januar: Josef Moradi (25), som forlot islam mens han bodde i Afghanistan og som har vært på flukt de siste åtte årene, fikk asyl som følge av risikoen ved å være ikke-troende i hjemlandet.

Kirkevalg forstyrrer offentlige valg

Nyheter Høringer HEF i media
Høringssvar.jpg
Kommunevalget i 2019 bør bli siste gang et internt valg i Den norske kirke foregår samtidig med et offentlig, politisk valg. En slik forstyrrende sammenblanding hører ikke hjemme i det moderne norske demokratiet.