Hopp til hovedinnhold

Nyheter Sogn og Fjordane

Vil du bli gravferdstalar?

HEF-Gravferd-HEF-00496_500_jpg.jpg
Vi treng fleire gravferdtalarar i våre tre fylke!

Atheism is not a crime!

karl Petter og Morten Vatterdal.jpg
Human-Etisk Forbund har saman med den internasjonale humanistrørsla starta ein kampanje etter at Mubarak Bala, leiaren av Humanist Association Nigeria, tysdag 28. april vart arrestert av to politifolk i sin eigen heim for blasfemi mot profeten Mohammed.

Konfirmasjon i Sogn og Fjordane | 2021

sogn og fjordane.jpg
Her er ei oversikt over dei forskjellige Humanistiske konfirmasjonsseremoniane som vert arrangert i Sogn og Fjordane i 2021.

Helsing frå regionleiar

Nyheter Sogn og Fjordane
illustrasjon Sogn og Fj.jpg
Vi er glade for å sjå at vi som livssynssamfunn kan ha ei aktuell rolle for mange i desse dagane kor fleire må forholda seg til ekstraordinære løysingar og som kanskje har ei usikker framtid i møte.

Foredrag med filosofen Morten Fastvold

Nyheter Sogn og Fjordane
IMG_20190330_152055.jpg
Laurdag 30. mars var det lokallagsamling med mellom anna eit spennande foredrag av filosofen Morten Fastvold i programmet.

Nytt fylkesstyre er på plass

Nyheter Sogn og Fjordane
IMG_20190330_174723.jpg
Laurdag 30. mars var det årsmøte i Human-Etisk Forbund Sogn og Fjordane sitt fylkesstyret på Sogndal Quality Hotel. Her er det nye styret!

Høytideleg namnefest i Sogndal

Nyheter Sogn og Fjordane
IMG_20190330_114545.jpg
Laurdag 30. mars vart det arrangert namnefest for to namnebarn i Sogn og Fjordane.

Hvorfor begrense kulturarven?

Nyheter Sogn og Fjordane
pexels-hjerte-pynt-jul-tre-natur.jpg
Ved å ha et ensidig fokus på en liten del av historien, blåse den opp, og gjøre den til vår viktigste fellesnevner for hva som definerer oss som nordmenn, får man rett og slett en kollektiv kunnskapsløshet og historieløshet som ikke tjener noen. Denne historieløsheten kommer blant annet til syne rundt juletider i Norge. Da inntar politikere en kulturkristen maske, som skal fortelle oss hva som er det riktige å tenke, mene, spise og ikke minst gjøre. Andre deler av vår felles historie blir kraftig underkommunisert.