Hopp til hovedinnhold

Nyheter Rogaland

HUMuke program på Haugalandet

Nyheter Rogaland
Facebook toppbanner 2019.jpeg
Humanistisk uke er 13.-29. september, og da er det ekstra mye aktiviteter i hele landet. Her på Haugalandet er det følgende arrangementer:

Vi trenger kursledere i Rogaland!

Nyheter Rogaland
konfirmasjon-animasjon1.jpg
Vi er i full gang med å planlegge Humanistisk konfirmasjon 2020, for de over 800 konfirmantene som har meldt seg på.

Nye styrer i lokallagene er på plass

Nyheter Rogaland
Humanismefilm-hender-hjerne_toppbilde.jpg
Nå har alle lokallagene i Rogaland gjennomført årsmøtene, og vi gleder oss til å bli kjent med nye tillitsvalgte og fortsette godt samarbeid med gjenvalgte.

Seniorgruppe i Rogaland

Nyheter Rogaland
Blomster2.jpg
Vi vurderer å starte en (eller flere) gruppe(r) for oss seniorer over 65 år i Rogaland. Vår tanke er å samle mennesker med forskjellig HEF-bakgrunn til uformelle samtaler, foredrag, utflukter m.v. Ideen er å skape en sosial plattform for både aktive og ikke-aktive HEF’ere i pensjonsalder, som kan treffes på dag-tid. Derfor sender vi denne meldingen til deg og ber om tilbakemelding.

Seremonidatoer for konfirmasjon for 2020

Nyheter Rogaland
konfirmasjon4.jpg
Datoene for Humanistisk konfirmasjon i Rogaland er allerede klare for 2020. Under finner du en oversikt, den oppdateres fortløpende når vi har mer informasjon.

Kandidater til styreverv i Rogaland søkes!

Nyheter Rogaland
Årsmøteill.JPG
Det nærmer seg årsmøtetid for Human-Etisk Forbunds lokallag i Rogaland og valgkomiteene er i gang med sitt arbeid.

Hvorfor begrense kulturarven?

Nyheter Rogaland
pexels-hjerte-pynt-jul-tre-natur.jpg
Ved å ha et ensidig fokus på en liten del av historien, blåse den opp, og gjøre den til vår viktigste fellesnevner for hva som definerer oss som nordmenn, får man rett og slett en kollektiv kunnskapsløshet og historieløshet som ikke tjener noen. Denne historieløsheten kommer blant annet til syne rundt juletider i Norge. Da inntar politikere en kulturkristen maske, som skal fortelle oss hva som er det riktige å tenke, mene, spise og ikke minst gjøre. Andre deler av vår felles historie blir kraftig underkommunisert.

Er du opptatt at temaet Omsorg og Livssyn?

Nyheter Rogaland
tale_sol_himmel.png
Det er vi opptatt av, og vi ønsker å jobbe mer med dette! Derfor lyser vi nå ut ett verv som leder og to verv som medlemmer av utvalg for Omsorg og Livssyn i Rogaland fylkeslag.

Jane er frivillig i HEF Ytre Ryfylke

Nyheter Rogaland
Jane Moe.JPG
Jane M. L. Moe har vært medlem siden 1982, og vært aktiv i HEF siden 1997. Og da spesielt med Humanistisk konfirmasjon – både som kursleder og konfirmasjonsansvarlig. Hun er opptatt av at ungdom i Ryfylke skal ha et valg i forhold til konfirmasjon de også, og syns alle HEF sine seremonier er flotte! Vi har tatt en prat med Jane og hørt litt om hva det vil si å være frivillig i HEF.