Hopp til hovedinnhold

Nyheter Oppland

Humanistisk konfirmasjon i Oppland

Oppland Nyheter Oppland
HEF Konfirmasjon, kurs 2010 - _BFP6446.jpg
I Oppland tilbyr vi kurs for Humanistiske konfirmanter på Gjøvik, på Otta, I Leira, på Lillehammer og på Gran. Alle kurs foregår på våren og seremoniene er i mai. Påmeldingfrist til Humanistisk konfirmasjons 2020 er 1.oktober 2019.

Bli med!

Nyheter Oppland
72_kickoff_15_JPG.jpg
For å gjennomføre konfirmasjonskurs og skape en fin konfirmasjonsseremoni for ungdommer i Gudbrandsdalen er vi nå på jakt etter lokale krefter som kunne tenke seg å bidra i dette arbeidet, og som i fremtiden vil være med å opprettholde et humanistisk tilbud i Gudbrandsdal.

Hatretorikken må bekjempes

Nyheter Oppland
rage-1564031_1920.jpg
Human-Etisk Forbund (HEF) Oppland ser den økende bruken av hatretorikk i den offentlige debatten som en trussel mot kjerneverdier, som ytringsfrihet, i et moderne demokratisk samfunn som Norge

Kartlegging av seremonirom

Nyheter Oppland
seremonirom_m_rose_JPG.jpg
Oppland fylkeslag ønsker å kartlegge hva som finnes av offentlige og private bygg som kan egne seg som seremonirom uavhengig av tro eller livssyn. Til dette arbeidet ønsker vi tips og innspill.

Uttalelse: Stopp forfølgelsen av rohingyaene

Nyheter Hedmark Nyheter Oppland
stop-1502026_1920.jpg
Hedmark og Oppland fylkeslag ber den norske regjeringen legge press på regjeringen i Myanmar for å tillate internasjonal bistand, medisinsk hjelp og tilførsel av mat til leirene som er etablert for rohingyafolket.

Vi søker gravferdstalere

Gravferdstaler.jpg
"Å være gravferdstaler i Human Etisk Forbund er utrolig rikt, variert og givende. Det handler virkelig om å finne fram til det som gir livet verdi." Dette sier Siri Gunn Simonsen som er en av våre gravferdstaler. Nå trenger vi flere talere som kan være en støtte for mennesker i sorg.

Vi søker vigslere

Viglser.jpg
"Mennesker som gifter seg er fineste jeg vet om", sier en av våre vigslere, Egil Bjørsland. Nå trenger vi flere vigslere som kan være med å skape det store øyeblikket i noens liv.