Hopp til hovedinnhold

Nyheter Buskerud

Flott helg med regionlagstyrene i avdeling sør

Hele gjengen samlet_4.jpg
Helgen 28.-30. mai var alle regionlagstyrene i avdeling sør samlet på Kragerø Resort. På programmet stod blant annet styremøter i hvert regionlag, internasjonalt arbeid og kritisk Tenkning

70 år med vårens vakreste eventyr for unge mennesker

Skrevet av Liv Grøtterød med tillitsvalgt i Vestfold regionlag Nyheter Buskerud Nyheter Vestfold Nyheter Telemark Nyheter Agder
Konfirmasjon_50-tallet_Kristian-Horn.jpg
Den 6. mai 1951 ble det for første gang gjennomført en verdslig konfirmasjon i Norge. 34 ungdommer ble borgerlig konfirmert i Universitetets Aula i Oslo. Initiativtaker bak det hele var Kristian Horn, som hadde lovet seg selv at han skulle arrangere en borgerlig konfirmasjon selv dersom noe slikt ikke fantes når hans eldste datter ble 14 år.

Konfirmant anno 1973

Skrevet av Pia Holter Nyheter Buskerud Nyheter Vestfold Nyheter Telemark Nyheter Agder
Reidar Einarsen.jpg
6. mai 1951 ble den første humanistiske (borgelige) konfirmasjon avholdt med kari Horn som første konfirmant. Det betyr 70 år med vårens vakreste eventyr for unge mennesker.

Fra neste år vil konfirmantene i Svelvik få konfirmasjons-seremoni i Drammen på Union scene

Konfirmasjon seremoni Asker kulturhus 2017 - HEF Asker FB.jpg
Konfirmasjons-seremoniene i Svelvik får nytt seremonisted fra 2022

Velkommen Kine Susann Bjerkelund, nyansatt i avdeling sør

Kine4.jpg
Human-Etisk Forbund og kontoret i Tønsberg har fått en ny medarbeider i organisasjonsrådgiver Kine Susann Bjerkelund.

Flytting av de fleste konfirmasjonsseremoniene i Buskerud

Nyheter Buskerud
konfirmasjon4.jpg
Human-Etisk Forbund, Buskerud, har besluttet å flytte de fleste av årets konfirmasjonsseremonier. Beslutningen er basert på råd fra flere kommuneleger og i lys av utviklingen av Covid-19 den siste tiden og med de prognosene som myndighetene har gitt.

Religiøse forbud og påbud- når blir det problematisk?

pexels-kirke-kors-himmel.jpeg
Vår livsveileder i avdeling sør, Dagfinn Ullestad skriver i denne kronikken noen refleksjoner om religiøse forbud og påbud- og når det blir uttrykk for undertrykkelse og sosial kontroll. Kronikken stod først trykket i Fædrelandsvennen 15. mars

Lyst til å være med i Drammen og omegn Tro og Livssynsforum (DOTL)?

Nyheter Buskerud
Hender.jpg
Drammen og omegn Tro og Livssynsforum er en møteplass og en organisasjon for ulike menigheter og livssynsforeninger i Drammensområdet. I skrivende stund er det 26 medlemsorganisasjoner, inkludert HEF (Drammen og Lier lokallag). Her er bl. a mange ulike kristne, muslimske, Baha`ì , hinduistiske og katolske foreninger.

Nå kan kommunen ta over gravplassene fra kirken

pexels-gravplass.jpg
Døden rammer oss alle, før eller senere. Det er noe vi har til felles. Men religion har vi ikke til felles lenger. Sånn har det blitt. Som Kong Harald sa det i en tale i 2016: «Nordmenn tror på Gud, Allah, altet og ingenting». Med andre ord: Vi er en mangfoldig gjeng. Her kan du lese leserbrevet av Lars-Petter Helgestad, Politisk og internasjonal sjef i Human-Etisk Forbund om hvorfor gravplassforvaltningen bør være et kommunalt ansvar.

Åpent brev til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad

Jesidifamilie 2.jpg
Human-Etisk Forbund, Tønsberg lokallag stiller seg bak appellen fra Marta Botne, domprost i Tønsberg og biskop Jan Otto Myrseth om å omgjøre utsendelsen av de tre barna Delnaz (6), Khairi (5), Della (1) og foreldrene deres. Familien har jesidisk opprinnelse, men barna er født i Norge. UDI mener det er forsvarlig å sende familien tilbake til Irak.